Tatvan ESO'nun Yeni Başkanı Hişyari Sağnıç Göreve Başladı

Kategori: Tatvan - Tarih: 27 Ocak 2018 00:27
Tatvan ESO'nun Yeni Başkanı Hişyari Sağnıç Göreve Başladı

Tatvan ilçesinde, 14 Ocak 2018 tarihinde yapılan Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçimini kazanan Hişyari Sağnıç, mazbatasını alarak göreve başladı.

Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nda tebrikleri kabul eden Sağnıç, gazetecilere yaptığı açıklamada 14 Ocak 2018 tarihinde Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı 29. Olağan Kongresi yapıldı ve seçimi biz kazanmıştık, ancak Tatvan İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itiraz başvurusu nedeniyle bize mazbata verilmiyordu. Biz de seçime girmiş olduğumuz yönetim kurulumuzla birlikte Bitlis İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na müracaatta bulunduk. Müracaatımız kabul edildi ve 3’lü heyetin vermiş olduğu kesin karar neticesinde Tatvan İlçe Seçim Kurulu’nun kararını iptal edilerek, itiraz edilemez kararı ile birlikte göreve iade ve mazbatanın verilmesi hükmü gereğince mazbatamızı alarak göreve başlamış bulunmaktayız şeklinde konuştu.

Basın mensuplarına, Bitlis İl Seçim Kurulu Başkanlığı karar yazısını okuyan Sağnıç, 5362 sayılı kanun 50. maddesinin (D) bendine göre Hişyari Sağnıç’ın itirazı ile 16.01.2018 tarih ve  2018-4 sayılı kararın kaldırılmasına ve Hişyari Sağnıç’ın Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’na seçilme yeterliliğinin haiz olduğu sonucu ve kararına varılmıştır. Gerekçesi yukarıda açıklandığı üzere Hişyari Sağnıç’ın itirazının kabulüne, Tatvan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 16.01.2018 tarih ve 2018-4 sayılı kararının kaldırılmasına, Hişyari Sağnıç’ın 5362 sayılı 50. Maddesinin (D) Bendine göre seçilme yeterliliğine haiz olduğuna, kararın bir suretinin gereği için Tatvan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na gönderilmesine kararın bir suretinin başvurması halinde ilgilinin tebliğine dair kesin olarak karar verilmiştir dedi.

Sağnıç, açıklamalarına şöyle devam etti;

Bu kararla birlikte mazbatamızı aldık ve görevimize başladık. Kendi ekibimizle birlikte esnaflarımıza, halkımıza, dostlarımıza, arkadaşlarımıza hizmet etmekten gurur duyacağımızı, bu cemaatin ve bu insanların huzurunda söz veriyoruz. Dilek ve temennilerimiz kardeşlik ve dostluk içersinde, karşılıklı hoşgörü ve karşılıklı saygı içersinde bir hizmettir. Seçim öncesi esnaflarımıza gitmiştik ve esnaflarımız da bizlere temsiliyet hakkı verdiler. Bizimki başkanlık makamı diye bir makam değil, biz temsiliyet hakkıyla temsil edeceğiz. İnsanlarımızı temsil edeceğiz, esnafımızı temsil edeceğiz, bu temsiliyeti bizlere verdikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim tek davamız esnaflarımızın hakkını korumaktır, onlar için hizmet etmektir. Bizimle beraber olan yada olmayan herkes bizim kardeşimizdir. Bu kapı herkese açıktır, bu oda bizimle birlikte olan veya olmayan tüm esnaf kardeşlerimizin odasıdır. Bizlere oy vermiş veya oy vermemiş, biz bunları tartışmıyoruz. Herkesi bize oy vermiş gibi karşılayacağız. Çünkü hepsi de bizim dostumuzdur, başımızın tacıdır. Hiçbir esnafımızı bir diğerinden ayırt etmeden, mümkün olan ve elimizden gelen en iyi hizmeti yapmaya söz vermişiz, verdiğimiz her bir sözü de tutacağız İnşallah.

 
Kaynak : Bitlis13haber

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-eso-nun-yeni-baskani-hisyari-sagnic-goreve-basladi-11089.html