Tatvan Emniyeti 40 öğrenciyi geziye gönderdi

Kategori: Tatvan - Tarih: 17 Mayıs 2018 17:33
Tatvan Emniyeti 40 öğrenciyi geziye gönderdi

Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğütarafından ilçemizdeki 40 öğrenciye yönelik İstanbul ve Çanakkale illerini kapsayan 3 günlük gezi programı düzenlendi.

Bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğünde 5 görevli personel gözetiminde gerçekleştirilen gezi programı kapsamında öğrenciler 3 gün boyunca ulusal tarihin dönüm noktası olan Çanakkale ve İstanbul ilimizin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezdi.

Ortak tarih ve kültürel zenginlikler yerinde görülerek gençlere tanıtılması, orada bulunan milli maneviyatı hissettirerek farkındalık oluşturulması, milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen gezi programı kapsamında öğrenciler, İstanbul ilinde tekneyle boğaz turu yapıp, 1453 Panorama müzesi gezdi.

Çanakkale’de ise Gelibolu Yarımadası’na geçilerek, tüm gün boyunca Kilit Bahir Kalesi, Şahindere Şehitliği, Seyit Onbaşı Heykeli, Mecidiye Tabyası, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Seddülbahir Kalesi, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Kabatepe, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 57.Alay Şehitliği ve Conkbayırı gezildi.

Şehitlik abidesi önünde Türk Bayrağı açan öğrenciler İstiklal Marşı ve Çanakkale şiirini okuyarak, düzenlenen gezi programı sayesinde hem ilk defa uçağa binme heyecanını yaşadı hem de ilk defa şehir dışına çıkma imkanı bulmuş oldu.

Gezi programı boyunca gönüllerince gezme fırsatı bulan öğrenciler ilçeye döndükten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ziyaretinde bulundu.
İlçe Emniyet Müdürü Tulga Uyar tarafından karşılanan öğrenciler ilk defa şehir dışına çıkma ve ilk defa uçakla seyahat etmekten dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Öğrenciler bu tür gezilerin sürekli yapılması gerektiğini, milletin Çanakkale’de kazanmış olduğu büyük zaferi somut delillerle görerek daha çok etkilendiklerini, bu vatan uğruna şehit düşmüş atalarımızın bize emanet ettikleri bu cennet vatan için çok çalışıp daha ileri seviyelere götüreceklerini, vatanımıza hayırlı evlatlar olacaklarını ve bu kazanımlarını herkese anlatacaklarını ifade ettiler.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-emniyeti-40-ogrenciyi-geziye-gonderdi-11420.html