Tatvan'dan Batman'a Götürülen Gelinin Düğünü Kana Bulandı

Kategori: Tatvan - Tarih: 3 Kasım 2013 09:51

Batman’da silahlı bir grup, sokak arasında yapılan bir düğünü bastı. Rastgele açılan ateş sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Batman'ın İpragaz Mahallesi'nin Cizre Caddesi yakınlarında açık havada düzenlenen damat Mehmet Kurt ve Tatvan'dan getirilen ve ismi öğrenilemeyen gelinin düğünü kana bulandı.
 
Düğünün başladığı akşam saat 20.00 sıralarında bir otomobilden ateş açıldı. Açılan ateşte Cizre Caddesi üzerinde market işleten 28 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Özcan Temel ensesine aldığı kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi. 16 yaşındaki Şükran Akgül, 18 yaşındaki Mert Kasar ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi ise yaralandı.
 
Silahlı saldırı üzerine düğünün yapıldığı alana çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından Batman Bölge Araştırma Hastanesine götürülüp tedaviye alındı. Silahlı saldırıda ölen genç ile yaralıların tedavi gördüğü Batman Bölge Araştırma Hastanesi önünde toplanan kitleyi dağıtmak için polis havaya ateş açtı.
 
DİHA: HÜDA PAR ÜYESİ OLDUKLARI İDDİA EDİLEN BİR GRUP BDP'Lİ GENÇLERE SALDIRDI
 
Silahlı saldırıyı yapan zanlıların kimliklerini belirlemek için çalışma başlatılırken Dicle Haber Ajansı haberinde olayın "HÜDA-PAR üyesi oldukları iddia edilen bir grubun BDP'li gençlere saldırması üzerine çıktığını" yazdı.
 
Dicle Haber Ajansı'na konuşan olayın görgü tanıklarından Sedat Kaya, iki gün önce Petrol Mahallesi’nde BDP’nin seçim çalışması yürüttüklerini belirterek, HÜDA-PAR yöneticileri ve çalışanlarının kendilerine tepki gösterdiğini söyledi. Yaşanan tartışmanın ardından akşam saatlerinde HÜDA-PAR çalışanları ve yöneticilerinin kalaşnikof silahlarla üzerlerine ve rastgele ateş açtığını anlatan Kaya, “HÜDA-PAR çalışanları ve yöneticileri bizim arkadaşları tehdit ederek, çalışmalarına izin vermedi. Kadın ve çocuk demeden bizim üzerimize ateş açtılar. Saldırıda dört arkadaşımız yaralıdır ve bir arkadaşımız, Özcan Temel yaşamını yitirdi. İsmi öğrenilmeyen iki kadın yaralı daha var. Polisler onları gördüğü halde hiçbir müdahalede bulunmadı” dedi. HÜDA-PAR çalışanları ve yöneticileri tekbir atarak kendilerine saldırdığını da dikkat çektiğini dile getiren Kaya, “Allah partisiyiz. Allah adına çalışıyoruz diyorlar. Bir de kalkıp silahlarla bize saldırıyorlar. Yine sokakları 1990’lı yıllara çeviriyorlar. Biz onların saldırıları karşısında sessiz durmayacağız. Artık biz 1990’lı yıllardaki Kürtler değiliz” diye konuştu.
 
Polis kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-dan-batman-a-goturulen-gelinin-dugunu-kana-bulandi-1430.html