Tatvan’daki okullarda deprem eğitimi verildi

Kategori: Tatvan - Tarih: 2 Mart 2022 18:33
Tatvan’daki okullarda deprem eğitimi verildi

Tatvan Belediyesi ile Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bitlis İl Temsilciliği tarafından, 1-7 Mart “Deprem Haftası” dolayısıyla, Bitlis’in Tatvan ilçe merkezindeki okullarda “deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası” konulu eğitimler verildi.

Deprem eğitiminin ilki Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu’ndaki öğretmen ve öğrencilere yönelik düzenlendi. Okulun konferans salonunda öğretmenlere yönelik düzenlenen deprem eğitimi, sınıflarda öğrencilere olarak devam etti.

AKUT Bitlis İl Temsilcisi Fevzi Epözdemir ve AKUT üyeleri tarafından verilen eğitimde, deprem öncesi hazırlık, deprem anında unutulmaması gereken ve deprem sonrası yapılması gereken konular anlatıldı. Ayrıca, afet ve acil durum çantası tanıtıldı ile ilk yardım çantası içerisinde bulunması gereken araç ve gereçler hakkında bilgi verildi.

Program sonunda kısa bir konuşma yapan, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, öğretmen ve öğrencilere acil durum çantası hediye etti.

Program, sınıf ve okul binası ile okul bahçesinde yapılan deprem tatbikatıyla son buldu. Deprem eğitimlerinin ilçedeki diğer okullarda devam edeceği belirtildi.

Programa, Tatvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Akhan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-daki-okullarda-deprem-egitimi-verildi-24743.html