Tatvan'daki bankaların müdürleri TATSO'DA bir araya geldi

Kategori: Tatvan - Tarih: 29 Ocak 2016 20:11
Tatvan'daki bankaların müdürleri TATSO'DA bir araya geldi

Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren banka şubelerinin müdürleri, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Tatvan TSO) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Son zamanlarda bölgeyi etkileyen terör olaylardan dolayı ilçede faaliyet gösteren tacir ve esnafların durumlarının konuşulduğu toplantıda, Tatvan TSO Başkanı Bilal Dağdağan, iş adamları ve esnafların sıkıntılarına değinerek, banka müdürlerinin bu konuda esnaflara ve ticaretle uğraşanlara yardımcı olmalarını istedi. 

Bölgede ekonominin son dönemlerde kötüye gittiğini ve üyelerin bunun üstesinden gelmek için büyük mücadele örneği sergilediğini anlatan Dağdağan, şunları söyledi:
 
"Bu sebeple son çare olarak bankalar görülmektedir. Bankaların üyelerimize daha fazla yardımcı olması ve imkanları doğrultusunda elinden geleni yapması gerekmektedir. Malumunuz faizler oldukça yüksek. Bu faizler yetmezmiş gibi çekilen kredilere ek olarak dosya masrafı, sigorta ve benzeri kalemlerde eklenerek verilen krediler çare olamamaktadır. Bankaların faizlerini düşürmesi ve çeşitli kalemler altında alınan masrafların en aza indirilmesini istiyoruz. Şube müdürlerimizin elindeki yetkilerinin kısıtlı olduğunu bilmekle beraber genel merkezleriyle değerlendirip indirim sağlamalarını bekliyoruz. Biz TATSO olarak bu konunun takipçisi olacağız. Yüksek faizlerle kredi çeken üyelerimizin sorunlarını mutlaka bizlere iletmesi, bunun çözümü noktasında bizimle hareket etmesini istiyoruz. Burada yaptığımız toplantı oldukça verimli geçti. Banka müdürleri bu konuda gerekli desteği sağlayacaklarını belirttiler." 


Toplantıya, TATSO Meclis Başkanı İhsan Bakırhan, Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Lebit, Meclis Üyesi Bilal Kardoğan ile banka şubelerinin müdürleri katıldı. 

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-daki-bankalarin-mudurleri-tatso-da-bir-araya-geldi-7399.html