Tatvan’da yol asfalt çalışmaları devam ediyor

Kategori: Tatvan - Tarih: 12 Ekim 2022 18:11
Tatvan’da yol asfalt çalışmaları devam ediyor

Tatvan Belediyesi "Prestij Sokak Projesi" kapsamında yenileme çalışmalarına başladığı Cemal Taşar Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmalarını tamamladı.

Tatvan Belediyesince yapılan açıklamada, genelinde yol yapım çalışmalarına hız veren Tatvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Bahçelievler, Şirinevler, Karşıyaka ve Kale mahalleleri’nden geçen Cemal Taşar caddesi’nde kaldırım, orta refüj ve ağaçlandırma çalışmalarının ardından başlattığı sıcak asfalt çalışmaları 2 hafta içerisinde tamamlandı. Tatvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin en işlek caddelerinden biri olan ve araçların yoğun kullandığı Cemal Taşar caddesi üzerinde 2 haftada gidiş geliş yönlü 8.5 km’lik güzergahta yeni asfalt serimi gerçekleştirdi. Asfalt seriminin ardından Belediye ekipleri, asfaltlanan yolda, çizgi çalışmalarını da tamamladığı belirtildi.

İlçe genelinde yol çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, "Ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda; ekiplerimiz ilçenin en işlek caddelerinden biri olan ve araçların yoğun kullandığı Cemal Taşar caddesi üzerinde (Eski Ahlat Yolu) 2 haftada 8.5 km’lik güzergahta asfalt serimini tamamladı. Tatvan tarihinde hiç görülmemiş bir hizmet seferberliği yürütüyoruz. 3,5 sene içerisinde birçok büyük il ve ilçe belediyelerinin bile yapamayacağı büyüklükte yaklaşık 1 milyon 400 bin metrekare civarında sıcak asfalt, sathi kaplama asfalt ve kilitli parke taşı yol yenileme çalışması gerçekleştirdik. Altyapısı tamamlanan mahallelerimizde tarihi boyunca hiç yapılmamış sokakların, mahallelerin yolları dâhil şehrimizin yollarını yüzde 96 seviyelerine çıkardık. Kalan çok az yolumuzu da bu sezon içerisinde tamamlayıp on yıllardır Tatvan’ımızın kanayan yarası olan yol problemini tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Daha önceden yolu hiç yapılmamış veya uzun yıllar önce yapılmış ve kullanılamayacak düzeyde olan mahallelerimizde ayrım gözetmeksizin hizmetimizi tüm vatandaşlarımıza yansıtmanın mutluluğunu içerisindeyiz. Tamamlanan sokaklarımız Tatvan’ımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-yol-asfalt-calismalari-devam-ediyor-24901.html