Tatvan'da Yaz Spor Okulu açılışı yapıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 19 Haziran 2016 16:36
Tatvan'da Yaz Spor Okulu açılışı yapıldı

Tatvan ilçesinde sportif faaliyetlerinin yapılacağı “Yaz Spor Okulu” açılışı yapıldı.

Tatvan Kaymakamlığı ile Tatvan Belediyesi'nin katkılarıyla yürütülen projeyle hayata geçirilen futbol okulun açılışına katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, genç sporcularla sohbet ederek eğitim ve öğretimin yanı sıra sportif alanlarda da kendilerini geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kaymakam Murat Erkan da, tüm sportif alanları kapsayan bir projeyi hayata geçirdiklerini ve hedeflerinin toplamda 2 bin genç sporcu olduğunu söyledi.

Proje kapsamında açılan futbol okuluna ilk etapta 160 sporcunun kayıt yaptırdığını aktaran Erkan, şöyle konuştu;

"Projeyi Tatvan Belediyesi ve ilgili kurumlarımızın katkısıyla hayata geçirdik. Bu proje tüm sportif alanları kapsıyor. İlk etapta Futbol Okulu ile projeyi yürütmeye başladık. Kısa sürede diğer spor dallarında da çalışmalar tamamlanmış olacak. Hedefimiz tüm alanlarda 2 bin sporcu kaydı yaptırmak. Ücretsiz olarak açılan okula kayıt yaptıran çocuklarımıza ve gençlerimize spor malzemeleri teslim edildi. Bu proje 7 16 yaş gruplarını kapsıyor ve 3 ay sürecek."

Açılış törenine, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ilçedeki kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ilçe sakinleri katıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-yaz-spor-okulu-acilisi-yapildi-8365.html