Tatvan'da yapılan feribotların isimleri İdrisi Bitlisi ve Sultan Alparslan olacak

Kategori: Güncel - Tarih: 11 Haziran 2016 14:45
Tatvan'da yapılan feribotların isimleri İdrisi Bitlisi ve Sultan Alparslan olacak

Başbakan Binali Yıldırım Van’daki toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım, Kinyas Kartal Bulvarı’nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenindeki konuşmasına, “Manevi havasını teneffüs ettiğimiz mübarek ramazan gününde Allah’tan ülkemiz ve milletimiz için huzur ve kardeşlik diliyorum.” sözleriyle başladı.

Başbakan sözlerine şöyle devam etti; Bitlis’i, Van’a bölünmüş yollarla bağladıklarını ve Van Gölü’nün etrafını tamamen bölünmüş yolla kuşattıklarını anımsatan Yıldırım, Ferit Melen Havalimanı’nı genişlettiklerini ve 144 binden 1,5 milyona çıkardıklarını kaydetti.

“Tatvan ile Van arasında, Van Gölü üzerinde biliyorsunuz, tren ferileri çalışıyor. Bu tren ferileri çok eskidi artık hizmet veremiyor. 40 yıldır hizmet verdi, şimdi artık onları emekliye ayırıyoruz. Peki, ne olacak, Van Gölü’nde taşımacılık duracak mı? Elbette durmayacak, Van Gölü’ne yakışır, 2 tane modern feribotu hizmete alıyoruz, kapasitesi 50 vagon her biri. Öbürleri ne kadardı 5 vagon. Bunların isimlerini merak ediyor musunuz? Feribotlara güzel isim bulduk. Feribotlarımızın birisinin adı İdrisi Bitlisi, birisinin adı da Sultan Alparslan. Hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-yapilan-feribotlarin-isimleri-idrisi-bitlisi-ve-sultan-alparslan-olacak-8313.html