Tatvan'da vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı yapıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 19 Mayıs 2020 15:49
Tatvan'da vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı yapıldı

Tatvan ilçesinde yarın sabah itibariyle "maskesiz sokağa çıkma yasağının" başlayacak olması nedeniyle vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yapılan organizasyon kapsamında polis ekipleri tarafından çarşı merkezindeki esnaflara Türk Bayrağı hediye edilirken, Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle 20 Mayıs 2020 Çarşamba günü itibariyle geçerli olmak suretiyle maskesiz sokağa çıkmak yasağı uygulanacağından dolayı esnaf ve vatandaşlara ücretsiz maske dağıtıldı.

Türk Bayrağı ve maske dağıtımı devam ederken aynı zamanda, belediye hoparlörleri ve polis araçları tarafından Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler ile alakalı anonslar yapıldı. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki esnaflara maske ve bayrak dağıtılırken, aynı zamanda virüsten korunma konusunda da uyarılar yapıldı.

Maske ve bayrak dağıtımına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ile esnaflar, polislere teşekkür etti.

Çarşı esnaflarından Fırat Erzik, sosyal mesafeyi koruduklarını ve kurallara uyduklarını ifade ederek, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Bize bayrak ve maske hediye eden polis arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Esnaflardan Canan Beybiroğlu ile diğer esnaflar ise, bu anlamlı hediyeden dolayı Tatvan Kaymakamlığı’na ve polis ekiplerine teşekkür etmek istediklerini belirttiler.

Öte yandan, Tatvan Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla ilçe merkezinde yarın sabah 08:00 itibariyle “maskesiz sokağa çıkma yasağı” başlayacağı, ikinci bir emre kadar sürecek olan yasağa uymayanlar için adli işlem başlatılacağı ve 392 ile 3 bin 150 lira oranlarında idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-vatandaslara-ucretsiz-maske-dagitimi-yapildi-23788.html