Tatvan'da uyuşturucu operasyonları devam ediyor

Kategori: Tatvan - Tarih: 23 Ağustos 2017 15:28
Tatvan'da uyuşturucu operasyonları devam ediyor

Tatvan ilçesinde uyuşturucu madde satıcı ve kullanıcılarına yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekiplerince son günlerde 'torbacı' diye tabir edilen sokak satıcısı uyuşturucu tacirlerine yönelik sıklaştırılan operasyonlar kapsamında yakalanan bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Konuyla ilgili Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "Sokak satıcılığı yaparak küçük yaştaki çocuklarımızı zehirleyen F.Y. isimli bir şahıs yakalanmış, şahsın yapılan üst aramasında daralı ağırlığı 66,6 gram gelen 8 beste halinde satışa hazır vaziyette uyuşturucu maddelerden esrar maddesi ele geçirilmiştir. Şahıs hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tahkikat yapılarak, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. Adli mercilerce hakkında tutuklama kararı verilen şahıs Bitlis Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir" denildi.

İlçede yürütülen uyuşturucu madde operasyonları ile ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, vatandaşlardan uyuşturucu tacirlerine karşı destek istedi. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede aile davranışlarının da tartışılmaz bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Kaymakam Özkan, "Tatvan'da sayıları az da olsa gençlerimizin uyuşturucu ile tanışmış olması çok üzücü. Onun için ben ailelerden çocukları ile ilgilenmelerini istiyorum. Aynı çatının altında saatleri geçiriyoruz ama vakit ayırmıyoruz, televizyonu kapatarak, elektronik cihazlardan uzaklaşarak her gün yarım saat sohbet etmek, onlara günlerini nasıl geçirdiklerini sorarak onlarla ilgilenmemiz gerekiyor. Çocuklarımıza göstereceğimiz bu ilgi ve alaka, onlara önemsendikleri hissinin yanında, ailenin kontrolü altında olduklarının bilinciyle hareket etmelerini sağlayacaktır" dedi.

Madde bağımlısı olanların başta aileleri olmak üzere tüm topluma zarar verdiğini belirten Kaymakam Özkan, o zehri elde etmek için hırsızlık, yankesicilik ve akla gelmeyecek her şeyi denediklerini hatırlatarak, bu konuda da gençlerin, ailelerin bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Özkan, "Tatvan transit geçiş güzergahı üzerindedir. Bu nedenle uyuşturucu ile mücadele konusunda çok ciddi mücadele ediyoruz. Uyuşturucu ticaretinin önlenmesi konusunda çok sıkı tedbirler uyguluyoruz. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını, Jandarma ve Emniyet birimlerine destek olmalarını bekliyoruz. Uyuşturucu illeti ile savaşı ancak bu işbirliği ile kazanabiliriz" diye konuştu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-uyusturucu-operasyonlari-devam-ediyor-10648.html