Tatvan’da Toplu Temel Atma Töreni Düzenlendi

Kategori: Tatvan - Tarih: 2 Temmuz 2022 19:08
Tatvan’da Toplu Temel Atma Töreni Düzenlendi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 4 büyük spor tesisinin toplu temel atma töreni düzenlendi.

Tatvan Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma törenine katılan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, “Bitlis il merkezi ve ilçelerimizde güzel yatırımlar var. Toplam nüfusumuz 350 bin civarında ve genç ortalamamız 23. 0-4 yaş arası 38 bin çocuğumuz var. Yani ilimizde 0 ile 30 yaş arası 217 bin kişi yaşıyor. Onlar için sosyal donatılar ve eğitim alanları yapmamız lazım. Ayrıca, son dönemlerde ilimiz genelinde çok sayıda fabrika kuruldu. Allah nasip ederse birkaç yıl içerisinde 10 bin kişi sadece Rahva bölgesinde istihdam edilecek. Organize sanayi bölgesinde 8 bin 400 civarında çalışan var. Sadece iş alanları yetmiyor, çünkü gençler sosyal alanlar da istiyor. Sadece Tatvan ilçemizde 11 bin 750 lisanslı sporcudan bahsediliyor. Geçtiğimiz aylarda bizi ziyaret ederek il ve ilçelerimize spor alanları kazandıran sayın bakanımıza ve emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir ise, yeni yapılacak tesislerle ilçedeki spor alanları sıkıntılarının tamamen sonlanacağını söyleyerek, Tatvan’a kazandırılan yatırımlarda emeği olanlara teşekkür etti.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani de, “Dün fuar açılışını yaptık ve bu gün de uluslararası standartlardaki tenis kortları ile gençlik merkezi, sporcu fabrikası, futbol sahası ve spor kompleksi, yarı olimpik yüzme havuzu ile spor kompleksi olmak üzere 4 büyük tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bulunduğumuz alanda ikisi kapalı ve ikisi açık tenis kortları, sol tarafta ise gençlik merkezi inşaatı bulunuyor. Buradaki gençlik merkezi konservatuar tarzında olacak ve belediye bünyesinde hizmet verecek. Diğer projemiz ise, eski toprak saha olan alanda bir amatör spor kulübü yapıyoruz. 500 kişilik tribünü, antrenman sahası, basketbol ve voleybol sahaları olan bir spor tesisi inşa ediyoruz.  Ayrıca, 6 bin metrekare kapalı alan ve 7 salona sahip, 7 branşta aynı anda spor yapılabilecek bir sporcu fabrikası inşaatına başladık. İnşallah burada kendisini yetiştiren gençlerimiz başarılarıyla dünya ve ülkemiz genelinde ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Bunlar haricinde çok sayıda projemiz var. Alt ve üst yapı çalışmalarımız bitme aşamasında. Mesire alanları, millet bahçesi, çocuk oyun ve park alanları çalışmalarımızın bir kısmı tamamlandı, bir kısmı devam ediyor. Hizmetlerimiz devam ediyor. Desteklerinden dolayı bakanlarımıza ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra dualar edildi ve temeli atılan spor tesislerinin inşaat alanlarında incelemelerde bulunuldu.

Sahil mahallesinde düzenlenen temel atma törenine Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-toplu-temel-atma-toreni-duzenlendi-24853.html