Tatvan’da TEOG yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenlendi

Kategori: Tatvan - Tarih: 15 Haziran 2016 18:26
Tatvan’da TEOG yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenlendi

Tatvan ilçesinde İlçe Kaymakamı Murat Erkan başkanlığında TEOG izleme komisyonuyla yıl sonu “TEOG değerlendirme” toplantısı düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezinde (PKM) düzenlenen toplantıda ilçenin TEOG’daki başarısı masaya yatırılarak, yakalanan başarı serisinin nasıl daha üst seviyelere çıkarılabileceği üzerinde tartışılarak fikir alışverişinde bulunuldu. Bu yılki birinci ve ikinci TEOG sonuçlarının da değerlendirildiği toplantıda, yapılan deneme sınavları ile TEOG’da alınan sonuçların grafiksel mukayeseleri ve analizleri yapıldı. Daha sonraki sınavlarda başarının daha da artırılabilmesi için nelerin yapılması gerektiği ve öğrencilerin  daha iyi motive edilebilmesi konusunda da görüşler sunuldu.
 
Yapılan değerlendirme toplantısının ardından açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Murat Erkan, ilçe olarak diğer tüm alanlarda olduğu eğitim alanında da her geçen gün başarı çıtasının yükseldiğini söyledi.
 
Bu yılki eğitim – öğretim dönemi başında başarıyı arttırmak için TEOG izleme Komisyonu kurduklarını ve bunun meyvesi olarak TEOG’da hem Türkiye ortalamasının yakalandığını hem de geçen yıl olduğu gibi bu yılda yine il birincisi olma başarısının elde edildiğini ifade eden Kaymakam Erkan,  “İlçe olarak eğitimdeki başarı çıtamızı daha da yükseltmek için bu yılki eğitim – öğretim dönemi başında Kaymakamlığımız Proje Koordinasyon Merkezi bünyesin de  63 bin lira bütçeyle TEOG İzleme Komisyonu kurduk. Kurmuş olduğumuz bu komisyonumuz takibinde 12’si  köy okulu olmak üzere toplam 30 okulda çalışma yürütüldü ve aynı zamanda bu okulların öğrenci sayısı ve ihtiyacına göre gerekli tüm kaynaklar sağlandı . Yine çalışmalar kapsamında toplamda 5 deneme sınavı yapıldı. Bu çalışmalardan toplam bin 680 öğrencimiz faydalandı. Yapılan çalışmalar neticesinde ilçemiz TEOG sınavında hem Türkiye ortalamasını yakaladı hem de 59.08’lik puan ortalamasıyla bu yıl da il birincisi oldu.  Ayrıca bu disiplinli ve kararlı çalışmaların bir meyvesi olarak İlçemiz İmam Hatip Ortaokulu Öğrencimiz İrem Toprak da 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birinciliği elde etti. Tüm bu gelişmelere bakıldığında başarı için tüm öğretmen, öğrenci ve idarecilerimizin elini taşın altına koyarak çaba sarf ettiğini söyleyebiliriz. Bu gün de yapmış olduğumuz bu değerlendirme toplantısı neticesinde ilçemizin TEOG’daki başarısı masaya yatırılarak, yakalanan başarı serisinin nasıl daha üst seviyelere çıkarılabileceği üzerinde tartışılarak fikir alışverişinde bulunduk.  İnşallah yapmış olduğumuz toplantı neticesinde TEOG izleme komisyonumuz çalışmalarına devam edecektir. İnşallah bu çalışmalar sayesinde de ilçemiz diğer tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanındaki başarısını da her geçen gün arttıracaktır. Ben bu vesile ile öncelikle başarının mimarı öğrencilerimizi tebrik ediyor, ayrıca başarıya katkı sunan öğretmen, okul idarecileri ve bütün milli eğitim camiasına da teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Öte yandan, TEOG sınavının branş bazındaki sıralamasında ise, Türkçe dersindeki 74,12’lik ve İnkılap Tarihi dersindeki  84,12’lik ortalamasıyla Özel Okyanus Koleji, Din Kültürü dersinde 93,69’luk ortalamasıyla İmam Hatip Ortaokulu, Matematik dersinde 65,00’lık ortalamasıyla Çağlayan Ortaokulu, Fen Bilimleri dersinde 76,21’lik ve İngilizce dersinde de 87,14’lük ortalamasıyla İstasyon Ortaokulu ilçe birincisi oldu.
 
İlçe Kaymakamı Murat Erkan başkanlığındaki yıl sonu "TEOG değerlendirme” toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ve TEOG izleme komisyonu üyeleri katıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-teog-yil-sonu-degerlendirme-toplantisi-duzenlendi-8335.html