Tatvan'da tarım ve hayvancılık geliştirilmesi için kooperatif kuruldu

Kategori: Tatvan - Tarih: 7 Mart 2019 12:47
Tatvan'da tarım ve hayvancılık geliştirilmesi için kooperatif kuruldu

Tarım ve Hayvancılığı geliştirmek ve yaygınlaştırma amacıyla Bitlis’in Tatvan ilçesinde Tatvan Ekonomik Sosyal Kalkınma Kooperatifi (TESK-KOP) kuruldu.

Kuruluşu tamamlanan TESK-KOP için üyelerinin katılımıyla Tatvan’da ilk genel kurul yapıldı. Yapılan genel kurul neticesinde Kooperatif Başkanlığına Mesut Gümüş seçildi.

İlk etapta 110 üye ile birlikte kooperatifi kurduklarını belirten Başkan Gümüş, hedeflerinin daha fazla bir kitleye ulaşmak olduğunu söyledi.

Kooperatifin hedefleri ile ilgili de bilgi veren Mesut Gümüş, "Ülkemizde son yıllarda iyice üretimi azalan, özellikle Tatvan ve çevre köylerinde faaliyet olarak çok düşük bir seviyede bulunan tarım ve hayvancılığı geliştirmek ve yaygınlaştırmak için böyle bir girişimi başlattık. Hedefimiz 2020 yılına kadar olan süreçte Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık sektörlerinde Hibe ve Avrupa Birliği destekli Teşviklerle birlikte toplam 25 Milyon TL'lik bir yatırımı gerçekleştirmektir. Bu hedeflere ulaşmamız için de öncelikli olarak üye sayımızı arttırmayı düşünüyoruz. Kuracağımız Sosyal tesislerle birlikte çiftçilerimizin daha rahat ortamlarda çalışmalarını sağlayacağız. Bu sosyal tesislerde özellikle genç çiftçilerimize yönelik bir istihdam sağlamayı da düşünüyoruz." dedi.

Tatvan ilçesinin kırsal bir ilçe olması nedeniyle en büyük geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu ifade eden Gümüş, "Kooperatif olarak bölgemizde Tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliğin sağlanması ve genç çiftçi girişimciliğinin desteklenmesi ile birlikte bu faaliyetlerle birlikte gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak için kırsal alandaki üretime yönelik tarım ve hayvancılık projelerini uygulayacağız. İnşallah bu sayede de Tatvan'ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük bir katkı sunacağımıza inanıyoruz.” Diye konuştu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-tarim-ve-hayvancilik-gelistirilmesi-icin-kooperatif-kuruldu-12420.html