Tatvan'da su kanalları ve dere yatakları temizleniyor

Kategori: Tatvan - Tarih: 19 Nisan 2020 21:50
Tatvan'da su kanalları ve dere yatakları temizleniyor

Tatvan ilçesindeki su kanalları ve dere yatakları Tatvan Belediyesi ekiplerince temizlendi.

Van Gölü’ne bağlantısı bulunan dere yatakları ve su kanallarındaki çöp, çamur, balçık, kurumuş ot ve diğer atıklar, Tatvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve DSİ ekipleri tarafından temizlenerek kamyonlara yüklendi.

Çevre ve insan sağlığının korunması amacıyla su kanallarında biriken katı çöp atıkları ve çamurun oluşturduğu kirliliğinin ortadan kaldırılması için başlatılan çalışmanın kapsamlı bir şekilde devam edeceği belirtildi.

Kültür Mahallesi’ndeki su kanalında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, “Belediye olarak şehir genelinde insan sağlığının korunması ve çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması için sürekli olarak çalışmalar yapmaktayız. Şuanda ekiplerimiz su kanalında temizlik çalışması yapıyor. Tabi iş sadece temizlemek ile olmuyor. Bu konuda vatandaşlarımızın da bize yardımcı olması gerekiyor. Sonuçta çevreyi kirletmekte, korumakta bizim elimizde. Çevremizi temiz tutmak ve korumak için tüm vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-su-kanallari-ve-dere-yataklari-temizleniyor-23683.html