Tatvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı 10 kişi gözaltına alındı

Kategori: Tatvan - Tarih: 1 Eylül 2016 13:22
Tatvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı 10 kişi gözaltına alındı

Tatvan ilçesinde 5 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

İlçedeki polis kontrol noktasına PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırının ardından, Bitlis Valiliği tarafından 5 mahallede başlatılan sokağa çıkma yasağı, saat 10.00'da sona erdi.

Teröristlerin yakalanması amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Çağlayan, Karataş, Fuar, Dumlupınar ve Fatih mahallelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, izinsiz gösterilere karıştığı tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı.

Çatışmalar sırasında Çağlayan ve Karataş mahallelerinin üst tarafındaki ormanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı

İlçe girişinde bulunan polis kontrol noktasına yapılan saldırıdan sonra kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyonlar devam ederken, ilçedeki güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. İlçenin giriş ve çıkış noktalarına kurulan polis kontrol noktaları ile ilçeye giren tüm araçlar kontrolden geçiriliyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede, güvenlik güçleri yeni bir saldırıya karşı teyakkuza geçmiş durumda.


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-sokaga-cikma-yasagi-kaldirildi-10-kisi-gozaltina-alindi-8846.html