Tatvan’da resim ve fotoğraf sergisi düzenlendi

Kategori: Tatvan - Tarih: 30 Kasım 2019 14:32
Tatvan’da resim ve fotoğraf sergisi düzenlendi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Vangölü Ortaokulu öncülüğünde “Birlikte Güzeliz” adlı resim ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen resim sergisinde ülke genelindeki 81 ilden öğretmen ve öğrencilerin resim ile fotoğraflarından oluşan eserler yer aldı. Vangölü Ortaokulu tarafından yürütülen proje kapsamında düzenlenen “81 İl Öğretmen ve Öğrenci Resim Sergisi” açılışına Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Güroymak Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ve bazı kamu kurum amirleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Davetliler ile birlikte sergiyi gezdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, “Tatvan ilçemiz, sanatsal ve kültürel anlamda yapılan faaliyetlerle çevresine ışık saçmaya devam ediyor. İlçemizdeki iki değerli öğretmenimizin öncülüğünde, 81 ildeki öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla fotoğraf ile resimlerinin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Tabi bu güzellikler önemlidir. Tatvan’ı anlamaya ve anlatmaya vesile olan yönlerdir. Emeği olan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ise, bu tür etkinliklere olan desteklerini hiç esirgemeyen Kaymakam Özkan’a öncelikle teşekkür etmek istediğini ifade ederek, il geneli ve ülke genelinden öğretmenler ile öğrencilerin sergiye katkı sunduğunu belirterek, “projeyi yürüten ve sergide emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Proje koordinatörü Vangölü Ortaokulu resim öğretmeni Sevda Eren ile Sadettin Aka Ortaokulu görsel sanatlar öğretmeni Leyla Halidi ise, ülke genelinden ve yurt dışından gönderilmiş olan eserlerin yer aldığı sergide, öğretmen ve öğrencilerin çalışmaları olan 300 civarından eserin bulunduğunu söyledi.

Serginin 2 Aralık 2019 Pazartesi gününe kadar devam edeceği belirtildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-resim-ve-fotograf-sergisi-duzenlendi-13225.html