Tatvan'da polen ve pamukçuk üreten kavak ağaçları kesiliyor

Kategori: Tatvan - Tarih: 28 Mayıs 2021 10:27
Tatvan'da polen ve pamukçuk üreten kavak ağaçları kesiliyor

Tatvan’da yaz aylarında salgılamış oldukları polen ve pamukçuklarla astım, bronşit, amfizem ve alerjik gibi rahatsızlıkları tetikleyen kavak ağaçları bir bir kesiliyor.

Polen ve pamukçuk üreten kavak ağaçlarının kesimi için ağaç sahipleriyle irtibata geçen Tatvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, güvenlik önlemleri alınarak kesimleri gerçekleştiriliyor.

Tatvan Belediyesince yapılan yazılı açıklamada, “Kavak ağaçlarındaki polen insan sağlığını tehdit ettiği gibi, çevre ile ilgili ciddi sorunlar da çıkarmakta ve çevre kirliliğine neden olmaktadır. Vatandaşlarımız da bu tür ağaç ve polenlerden rahatsız oluyor.

Hem yaprakları hem de polenleri çevreye zarar veriyor ve diğer ağaçlara oranla yer altındaki suyu tüketerek, kaynakların kurumasına neden olmaktadır. Planlanaması yapılan bu ağaçların kesimi devam ediyor. Vatandaşlarımızdan da kendi arazilerinde bulunan kavak ağaçlarını kesmeleri istiyoruz. Kesim konusunda yardım talep eden vatandaşlarımız da 153 numaralı hattımızı arayarak talep oluşturabilirler’’ denildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-polen-ve-pamukcuk-ureten-kavak-agaclari-kesiliyor-24430.html