Tatvan’da Planetaryum Uzay çadırı kuruldu

Kategori: Tatvan - Tarih: 1 Şubat 2022 11:36
Tatvan’da Planetaryum Uzay çadırı kuruldu

2021-2022 eğitim-öğretim yarıyıl tatili dolayısıyla, Tatvan Belediyesi tarafından çocuklar için düzenlenen etkinlikler kapsamında “Planetaryum Uzay Çadırı” kuruldu.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi’nde (AVM) kurulan “Benim Uzay Maceram” adlı Uzay Çadırı’na çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çadıra giren çocuklar, gezegenleri ve gök cisimleri ile uzay boşluğundaki hareketleri anlatan Planetaryum gösterisini izleme imkanı buldu. Çocuklar ayrıca, uzay gezegenine benzeyen çadır ve uzak elbisesi giymiş karakterlerle hatıra fotoğrafları çektiriyor.

Etkinliğe katılarak çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, çocuklara boyama kitapları hediye etti.

Yarıyıl tatili dolayısıyla çocuklar için Kültür Merkezi’nde düzenlenen tiyatro, sinema gösterimleri ve çizgi film karakterlerinin sahne aldığı etkinlikler sonrası, Yaşam AVM’de Uzay Çadırı kurduklarını söyleyen Başkan Geylani, şöyle konuştu;

“Bir haftadır devam eden Pinokyo, Keloğlan, Tom Jerry, Bugs Buny, Nasrettin Hoca, Hacivat Karagöz, sinema ve tiyatro gösterilerine çocuklar ile aileler yoğun ilgi gösterdi. Kültür Merkezi’ndeki etkinlikler tamamlandı ve ardından burada etkinlikler başladı. Amacımız, çocukların hem ara tatilini güzel bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak, hem de eğitici etkinliklerle iyi yönde gelişimlerine katkı sunmaktır. Pandemi ve kar yağışından dolayı uzun süre evlerinde kalan aileler ve çocuklar için güzel bir değişiklik oldu. Buradaki etkinlikler ücretsiz olarak her gün saat 11:00 ile 16:00 arasında düzenleniyor ve 6 Şubat’a kadar devam edecek.”

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-planetaryum-uzay-cadiri-kuruldu-24695.html