Tatvan’da Orman Haftası Dolayısıyla Resim Sergisi Açıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 23 Mart 2022 15:26
Tatvan’da Orman Haftası Dolayısıyla Resim Sergisi Açıldı

“21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” dolayısıyla, Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü ile Tatvan Orman İşletme Şefliği tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde resim sergisi açıldı.

Tatvan Belediyesi Yaşam Alışveriş Merkezi’nde kurulan serginin açılışına Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş, Tatvan Orman İşletme Şefi Ayşe Şahin, kurum müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Orman yangınıyla yapılan mücadele, il genelinde gerçekleştirilen yeşillendirme, menengiç ağaçlarına yapılan fıstık aşılaması, fidan dikimleri, sel ve erozyona karşı alınan tedbirlerin yer aldığı fotoğraf sergisini gezen davetlilere fidan verildi. Ayrıca, Orman Haftası dolayısıyla okullarda yapılan resim yarışmasında derece alan öğrencilere hediye verildi.

Sergiyi gezen Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, “Orman işletme il müdürlüğümüz ve Orman işletme ilçe şefliğimiz tarafından organize edilen serginin açılışını yaptık. Orman işletme müdürlüğümüz büyük bir özveri içerisinde bölgemizin ağaçlandırılması için var gücüyle çalışmaktadır. Kendilerine ve ekibini teşekkür ediyoruz. Daha güzel ve daha yeşil bir Bitlis için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş ise, her yıl 750 bin ile bir milyon arasında fidanı toprakla buluşturduklarını dile getirerek, “21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası münasebetiyle orman işletme müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaları burada sergiledik. Ormanlarımıza bakım yaparak, fidanlarımızı dikerek daha güzel ve yeşil bir Bitlis için uğraşıyoruz. Tabi bunun yanında orman yangınlarımızda oluyor. Bu kapsamda olağanüstü gayretle mücadele etme çabası içerisindeyiz. Bu konuda vatandaşlarımıza da görev düşmekte. Ormanlık alanlarda biraz daha dikkatli olunmalı. Bitlis halkımız yeşile duyarlı. Daha da duyarlı hale gelerek İnşallah hep birlikte yangınların önüne geçmek için gayret gösterelim. Canla başla gayret eden tüm ekiplerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören sergiye katılanlara fidan hediye edilirken, öğrencilere ise, “Orman Vatandır, Çanakkale Ruhu” adlı belgesel filmi izletildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-orman-haftasi-dolayisiyla-resim-sergisi-acildi-24758.html