Tatvan'da Organik Tarım Konulu Seminer

Kategori: Tatvan - Tarih: 3 Mayıs 2019 21:44
Tatvan'da Organik Tarım Konulu Seminer

Tarım ve Orman Bakanlığının "Organik Tarımın Yaygınlaştırması ve Kontrolü" projesi kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesindeki İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine "Organik Tarım" semineri verildi.

Bitlis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tatvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince verilen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Organik tarımın amacının anlatılarak, önemine dikkat çekilen eğitim semineri oldukça verimli geçti.

Düzenlenen seminer ile ilgili bilgi veren Tatvan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kurban, proje kapsamında eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Organik tarımın önemine dikkat çeken Tatvan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kurban, “Dünyada hızlı nüfus artışı ve buna bağlı olarak tarım ürünlerine olan talebin yoğunluğu, son yıllardaki bitkisel ve hayvansal üretimin de yoğun şekilde yapılmasına neden olmuştur. Üretimde birim alandan yüksek miktarda ve ekonomik ürün alınması öncelikli olduğu için ekolojik denge ve ürün kalitesinde sağlık kriterleri ikinci plana atılmıştır.


Bunun sonucu olarak gerek bitkisel gerekse hayvansal üretim çevreye, hayvan ve insan sağlığına zarar vermeye başlamıştır. İnsan sağlığı, hayvan sağlığı, ekolojik çevre ve biyolojik çeşitliliğin korunması için organik üretim gereklidir.Organik Tarım amacı; Üretimde kimyasal ilaç ve gübrenin kullanılmadığı, çevre, toprak, su kaynakları, hava ve  tarımsal ürünleri kirletmeden, insan ve diğer canlıların sağlığını azami derecede koruyarak, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü nihai ürünü sertifikalı olan, tarımda sürdürülebilirliği sağlamaktır.

Organik Tarımda tüketici logo bilinci ile gıda güvenliği açısında tüketici bilincinin oluşturması konularında bilgiler aktarıldı. Üretilen ürünün organik tarım olabilmesi için gerekli ambalajların üzerinde hangi bilgilerin olması gerektiği % yüz doğal hormonsuz hakiki yerli köy ürünü saf gibi tanımlanan ürünlerin organik ürün anlamına gelmediğini sağlık açısından tüketilen bu ürünlerin tüketiciye ürün hakkında hiçbir garanti vermeyeceğini bu nedenle organik ürün satın alırken mutlaka ürünlerin etiketine logosuna ve organik ürün sertifikasının bulunmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bizlerde bu anlamda düzenlemiş olduğumuz seminerlerle öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğiz.” Diye konuştu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-organik-tarim-konulu-seminer-12590.html