Tatvan’da okusan seversin projesi

Kategori: Tatvan - Tarih: 12 Ekim 2018 15:16
Tatvan’da okusan seversin projesi

“Her kitap bir kez daha okunmayı hak eder” düşüncesi ile yola çıkan, Türkiye’nin birçok farklı şehrinde uygulanan bir proje Özgür Kitap.

Sınıf öğretmeni Gülşah Polat ve 11 öğrencisiyle yol’a çıktıkları  Projenin amacını şu sözlerle açıklıyorlar: Amacımız, kitaplıkta yıllardır okunmadan bekleyen, belki de sahibi tarafından bir kez daha okunmayacak kitapları yeni okuyucular ile buluşturmak. Bu amaçla isteyen herkes kendi kitaplarını özgür bırakarak hiç tanımadıkları insanlara geçici olarak hediye ediyorlar.

 Bir otobüs durağında, parkta veya sahilde herhangi bir yerinde özgür kitaplarla karşılaşabilirsiniz. Özgür bırakılan kitapların üzerine sahibi tarafından bir not bırakılıyor. Bu kitapların asıl amaçları birden çok evi ve kitaplığı dolaşıp insanlara tek mesaj vermek: Okusan seversin

Kitap paylaşımını artırmayı hedefleyen bu projeye katılarak hem başka insanların yeni kitaplarla tanışmasını sağlamış oluyorsunuz hem de tanımadığınız insanlara bir nevi hediye vererek onları mutlu ediyorsunuz. Özgür kitapların yağmur, toz gibi dış etkenlerden etkilenmesini önlemek amacıyla ambalajla kaplanmasını da tavsiye ediyor arkadaşlarımız.

Belki de hiç beklemediğiniz bir yerde karşınıza çıkacak güzel bir kitap ve onun önceki sahibinden alacağınız güzel bir notla mutlu olacaksınız.

Tatvan’da kitapları özgür bırakalım, çünkü her kitap bir kez daha okunmayı hak eder…

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-okusan-seversin-projesi-11914.html