Tatvan'da Öğrenme Şenlikleri toplantısı düzenlendi

Kategori: Eğitim - Tarih: 21 Haziran 2019 00:12
Tatvan'da Öğrenme Şenlikleri toplantısı düzenlendi

Tatvan Kaymakamlığı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından koordine edilen Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi ve Hayat Boyu Öğrenme Stratejisinin Eyleme Dökülmesi ve 'Öğrenme Şenliği' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Kaymakamlık Makamında yapılan toplantıya; Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan başkanlığında kurum amirleri katıldı.

Kaymakam Özkan, "Hayat Boyu Öğrenme strateji ve yetişkin öğrenme gündemindeki konulara bağlı olarak farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru dönüşümü gerçekleştirmektir. 

Bu hareketle gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliklerden birisi de 'Öğrenme Şenlikleri'dir. Bu şenlikler ile öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra kişilerin yaparak/yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması suretiyle; öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturacak faaliyetlerden oluşturulması planlanmaktadır. 

İlçemizde bu yıl ilk defa Öğrenme Şenlikleri düzenlenecektir. Bu kapsamda İlçemiz sahil bandında, sportif faaliyetler, yarışmalar yanı sıra sergi, seminer, sanat etkinlikleri ve halkın ilgisini çekebilecek konularda kısa kurslar ve atölye çalışmaları yapılması planlanmaktadır" dedi. 

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-ogrenme-senlikleri-toplantisi-duzenlendi-12740.html