Tatvan’da Muaythai Galası yapıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 26 Kasım 2017 23:59
Tatvan’da Muaythai Galası yapıldı

Tatvan ilçesinde uluslararası Türkiye-İran Muaythai Galası yapıldı. Türkiye ile İran’dan 22 sporcunun katıldığı ve bir birinden güzel müsabakaların sergilendiği uluslararası Türkiye-İran Muaythai Galası Tatvan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şahin Kardaş açılış konuşması yaptı.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan AK Parti Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Mücahit Daloğlu, galaya katılmak için Muş’tan geldiğini söyleyerek, “Kardeşlik ve centilmenlik olan bu spor için İran’dan gelen sporcularımıza hoş geldiniz diyorum. Bu spor bir gösteri oyunu ve müsabakadır. Sadece bu spora değil tüm spor dallarına imkanlar dahilinde ilgi gösteriyoruz. Ayrıca, gecesini gündüzüne katarak fedakarca ve özverili çalışmalarla genç sporcuların yetişmesinde büyük katkıları olan Ömer Uğur hocamıza Bitlis ve Tatvan adına teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen galaya sponsor olan İşadamı Kemal Dağdağan ise, “bilindiği gibi Bitlis’ten muaythai alanında Türkiye ve dünyada şampiyonları çıkmıştır. Bu gençlerimiz ilimizi hem ülkemiz genelinde hem de dünya genelinde en güzel şekilde temsil ederek başarılar elde etmişler ve etmeye devam ediyorlar. Spor yapanlar sadece bedenen değil, manevi olarak da gelişir ve olgunlaşır. Gençlerimiz eğitim ve sporla sokaktan arınır ve kötü alışkanlıklardan uzak olur. Muaythai Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ömer Uğur’un gençlerimiz üzerinde çok büyük emekleri var ve bu organizasyonda onu yalnız bırakmamak adına buradayız. Devlet büyüklerimizden ve işadamı kardeşlerimizden de isteğimiz, gençlerimizden desteğimizi esirgemeyelim, onlara güzel bir gelecek sağlayabilmek için elimizi her zaman ve her konuda taşın altına koymamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı ve müsabakalar başladı. Türkiye genelinden 11 sporcu ve İran’dan 11 sporcunun katılımıyla başlayan muaythai müsabakalarında derece alan ve müsabakalara katılan sporculara kupa ile birlikte hediyeler takdim edildi.

Galaya, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcu yakınları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-muaythai-galasi-yapildi-10909.html