Tatvan’da metruk binalar yıktırıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 15 Mayıs 2020 13:39
Tatvan’da metruk binalar yıktırıldı

Tatvan Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve madde bağımlılarının uğrak yeri haline gelen metruk binalar yıkıldı.

Tatvan Cumhuriyet Mahallesi’nde yıllar önce yapılan ve kullanılmayan konutların bazıları yıllardır harabe halde olduğu için madde bağımlılarının mekânı haline gelmişti. Harabe konutların bulunduğu alanda iki adette okul bulunmaktaydı.

Mahalle sakinleri ve öğrenciler için tehlike saçan metruk binalar Bitlis Valiliği öncülüğünde Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi tarafından yıktırıldı. 

Yıkım çalışmalarını takip eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Naim Dağdagül, “Sayın İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu mahallemizde gerçekleştirdiği ev ziyaretinde verdiği talimat doğrultusunda buradaki harabe halde olan konutların yıkım kararı alınmıştı ve bugün de yıkım işlemleri başlatıldı. Buradaki konutların bazıları yıllardır harabe halde olduğu için madde bağımlılarının mekanı haline gelmişti. Ayrıca bu civarda iki okulumuz var ve civarda aileler yaşıyor. Buranın harabe halde olması insanları tedirgin ediyordu. Çok sayıda şikayet vardı. Yıkım çalışmalarından dolayı Bitlis Valiliğimize, Tatvan Kaymakamlığımıza, Tatvan Belediyemize ve diğer kamu kurumlarına çok teşekkür ediyorum.”
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-metruk-binalar-yiktirildi-23779.html