Tatvan'da Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 23 Mayıs 2013 08:57

Tatvan'da, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un başkanlığında il ve ilçe genelindeki tüm kurumların katılımıyla koordinasyon toplantısı yapıldı.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki vatandaşların sorun ve sıkıntıları konuşularak, çözüm yolunda fikir alışverişinde bulunuldu. Bitlis bölgesinde ilk kez bu kadar geniş ve kapsamlı koordinasyon toplantısının Ahlat, Adilcevaz, Mutki ve Güroymak ilçelerinde yapıldığı ve son olarak da Tatvan’da düzenlendiği belirtildi. İl ve ilçelerin daha da kalkınması ve gelişmesi, halkın rahatının sağlanması, insanlara istihdam alanlarının oluşturulabilmesi, merkezlerde ve köylerde yaşamlarını sürdürenlerin sorun ve sıkıntılarının konuşulduğu toplantıda, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ile mahalle ve köy muhtarları dinlendi.

Halkın sorunlarını dile getiren temsilcileri dinleyen Vali Yurdakul, sorun ve sıkıntıların çözümü konusunda ilgili kamu kurum amirlerinden yapılması gerekenler konusunda insanların bilgilendirilmesini ve çözüm üretilip sorun, sıkıntıların gidermesi için çalışmaların yürütüleceğini belirtti.

Tatvan ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki sorun ve sıkıntıların konuşulduğu toplantıda dile getirilen konuların başında Van Gölü’nün Tatvan ilçe merkezindeki sahil kesimi afet kodu, işsizlik, sağlık, yol, okul, altyapı, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek ve köylere dönüşlerin sağlıklı şekilde yapılabilmesi gibi konular konuşuldu.

Toplantıya, vali yardımcıları Alp Eren Yılmaz ile Akif Pektaş, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Özel, Bitlis ili ve Tatvan ilçesindeki tüm kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-koordinasyon-toplantisi-yapildi-125.html