Tatvan'da Kapalı Fıtık Ameliyatı Gerçekleştirildi

Kategori: Tatvan - Tarih: 11 Eylül 2014 22:45
Tatvan'da Kapalı Fıtık Ameliyatı Gerçekleştirildi

Tatvan Devlet Hastanesinde kapalı fıtık ameliyatı yapıldı.

Tatvan Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Naciye Arslan, yaptığı açıklamada, kapalı fıtık ameliyatıyla bölgede bir ilke imza attıklarını söyledi.

Kapalı ameliyatların dünyada artık standart hale geldiğini, Türkiye'de ise özellikle büyük hastanelerde çok sık uygulandığını belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Bu bölgemizde ve hastanemizde ilk kez yapılan bir yöntem. Bu yöntemin avantajı, ameliyattan sonra fıtığın tekrar etme ihtimalini en aza indirilmesidir. Hastanemizde hali hazırda kapalı yöntemle safra kesesi ve apandisit ameliyatları zaten yapılmaktaydı. Daha önce de aynı ekiple kapalı apandisit ameliyatını gerçekleştirmiştik. Kapalı fıtık ameliyatı ekstra malzemeler isteyen bir ameliyat olduğu için bugüne kaldı. Bundan böyle idareci arkadaşlarımızın da desteğiyle gerekli malzemeler temin edildikten sonra rutin şekilde uygulayabileceğimiz bir ameliyat olacaktır."

Güroymak yaşayan ve Tatvan Devlet Hastanesinde kapalı  fıtık ameliyatı olan iki çocuk annesi Menice Erbay ise fıtık nedeniyle daha önce ameliyat olduğunu ancak yine fıtığının çıktığını ifade etti.

Erbay, "Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Çok az bir ağrım var. Doktorlara böyle bir ameliyat yaptıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-kapali-fitik-ameliyati-gerceklestirildi-4110.html