Tatvan'da ikinci su kaynağına da ulaşıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 24 Ağustos 2019 23:13
Tatvan'da ikinci su kaynağına da ulaşıldı

Tatvan Belediyesi yıllardır devam eden su sorununu çözmek için başlattığı yeni sondaj çalışmaları sonucu ikinci su kaynağına da ulaştı.

Tatvan Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki çalışmalarıyla su sorunu yaşanan bölgelerdeki sıkıntıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediyeye bağlı ekipler tarafından Karşıyaka Mahallesi’nde geçtiğimiz gün 55 metrede sondaj ile çıkartılan suya ek olarak devam eden çalışmalarda aynı bölgede tekrardan 55 metrede saniyede 80 litre verime sahip su elde etti.

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Korkmaz yaptığı açıklamada, ‘Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Mahallesi’nde 55 metrede sondaj ile su çıkartarak depolarımıza aktarmıştık. Su sorununu çözmek için ekiplerimiz 4-5 gün önce tekrar sondaj çalışmalarına başladı. Allah’a şükür yine 55 metrede saniyede 80 litre suya ulaştık. Çıkan suyun kalitesi oldukça iyi. Ekip arkadaşlarımız çıkardığımız su ile Sanayi bölgesi, Fatih, Dumlupınar, Yeni ve Pınarbaşı Mahallesi’nde yaşanan su sorununu ortadan kaldıracak’ dedi.

Sondaj çalışmalarının ihtiyaca göre devam edeceğini belirten Başkan Yardımcısı Fahrettin Korkmaz sözlerine şöyle devam etti. ‘Tatvan’ın bütün sorunlarını biliyoruz. Bunların çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. Su sorunu da yıllardan beri devam eden bir sorun. Şuan iki sondaj çalışmasında da su elde ettik. Çıkardığımız su ile mahallelerimizde yaşanan su sorunlarını gidereceğiz. Halkımızdan da isteğimiz biraz sabırlı olmalarıdır’ dedi.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-ikinci-su-kaynagina-da-ulasildi-12949.html