Tatvan'da Erasmus+ Başarısı

Kategori: Tatvan - Tarih: 27 Aralık 2016 01:01
Tatvan'da Erasmus+ Başarısı

Tatvan Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Erasmus+ kapsamında gerçekleştirdiği ‘Özel Çocukların Eğitimi Özeldir’ projesiyle Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde gerçekleştirilen eğitim programına katıldı. Okul öğretmenleri projeleri ile Bitlis’i ve Tatvan’ı başarıyla temsil etti.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen programlar kapsamında 2015-2016 eğitim dönemi hizmet içi eğitim faaliyetleri için kabul edilen projeler arasında Tatvan Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin de projesi bulunmaktadır. AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı ve ÇSGB İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi İPA-4 desteği ile ERASMUS+ Okul Eğitimi-Personel Hareketliliği kapsamında, ‘Özel Çocukların Eğitimi Özeldir’ isimli projeyi yürüten Tatvan Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenleri 16-20 Mayıs tarihleri arasında Prag’da beş günlük bir eğitim programına katıldı.

Okul öğretmenlerinden Şahin Önyer koordinatörlüğünde, Okul Müdürü Sebahattin Günay denetiminde gerçekleştirilen hareketlilik planıyla, okul öğretmenlerinden Merve Üstündağ, Merve Günaydın Yılmaz, Şahin Önyer, Samet Şahin ve Ramazan Kaya’nın yer aldığı ekip Prag’da ‘Special Needs Children’ programına katılarak eğitim ve donanımları ile Türkiye’yi başarı ile temsil etmenin yanında mesleki ve kişisel gelişimleri için de önemli bir fırsat yakalamış oldu. 

Daha önce de Engelliler Haftası, Otizm Farkındalık Günü etkinlikleriyle ilçe genelinde, özel eğitim konusunda farkındalığı arttırma çalışmalarıyla tanınan Tatvan Özel Eğitim Uygulama Merkezi, bu proje kapsamında ilçe genelinde özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin ailelerini ve öğretmenlerini kapsayacak şekilde planladıkları seminerlerle, edindikleri bilgi ve tecrübeleri aktarıp; başta kendi kurumlarında olmak üzere ilçemizdeki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yararlanmasına yönelik faaliyetlerini gerçekleştirmişlerdir.

 
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-erasmus--basarisi-9580.html