Tatvan'da çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu

Kategori: Tatvan - Tarih: 22 Haziran 2017 13:11
Tatvan'da çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu

Tatvan İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı grup arasında çıkan çatışmada yaralanan 3 askerden 2'si kaldırıldıkları Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bitlis'in Tatvan İlçesi Anadere bölgesinde operasyonda olan askerler bugün sabaha karşı bir grup PKK'lı ile karşılaştı. Çıkan çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralı askerler, bölgeden alınarak Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Yaralı askerlerden 2'si yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, diğer askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Bitlis Valiliğinden Açıklama;

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Tatvan ilçesi Çavuşlar ve Anadere köyleri bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik 20 Haziran 2017 tarihinden itibaren Şehit Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Bozarslan-30 Operasyonu icra edildiği belirtildi. Açıklamada, "Operasyon kapsamında 22 Haziran 2017 günü saat 00.15 sıralarında bir grup BTÖ mensubuyla temas sağlanmış, teröristlerin açtığı ilk ateşte 2 askerimiz ağır, bir askerimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Tatvan Devlet Hastanesine helikopterle sevk edilen 2 askerimiz şehit olmuştur. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan çatışma ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi; 

"22 Haziran 2017 tarihinde Bitlis ili Tatvan ilçesi kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 2 kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Operasyon esnasında yaralanan bir kahraman silah arkadaşımızın tedavisi kaldırıldığı Tatvan Devlet hastanesinde devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."


Tatvan Kaymakamlığından Yazılı Açıklama;

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, ilçede 2 askerin şehit olduğu ve bir askerinde yaralandığı operasyon ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

İlçe kırsalında terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonda Piyade Uzman Çavuşlar Talat Bildirici ve Şuayip Şilepe isimli iki kahraman askerlerin yaralanarak kaldırıldıkları hastanede şehit olduğunu belirten Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, operasyon esnasında yaralanan Piyade Uzman Çavuş Nazım Umut Kuş isimli bir kahraman askerinde tedavisinin ise kaldırıldığı Tatvan Devlet hastanesinde devam etmekte olduğunu söyledi.

Bölgede operasyonların devam ettiğini kaydeden Kaymakam Özkan, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman askerimize acil şifalar dilerim" diye konuştu.

Şehit Olan Askerlerin İsimleri;

- Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe'nin Samsun
- Uzman Çavuş Talat Bildirici Adana

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-cikan-catismada-2-asker-sehit-oldu-10421.html