Tatvan'da büyük başarı bin 417 kişi okuryazar oldu

Kategori: Tatvan - Tarih: 21 Haziran 2018 22:42
Tatvan'da büyük başarı bin 417 kişi okuryazar oldu

Tatvan ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Okuma Yazma Seferberliği" kapsamında açılan kurslarda bin 417 kişi okuryazar oldu.

İlçede "Okumadan Olmaz, Sende Oku, Sende Yaz" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında açılan kurslarda verilen okuma yazma eğitimi sürüyor.

Kaymakamlık koordinesinde Halk Eğitim Merkezince kent genelinde 138 kurs açılırken, bu kurslara katılan 2 bin 160 kursiyerden bin 200'ü kadın, 217'si erkek olmak üzere bin 417 kursiyer sertifika aldı.

Tatvan Kaymakam Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada, okuma yazma seferberliğinin meyvesini vermeye başladığını söyledi.

Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Özkan, şunları kaydetti:

"Kaymakamlığımız koordinesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen seferberlikte büyük başarı elde edilmiştir. Yürütülen başarılı ve özverili çalışma neticesinde okuma yazma bilmeyen bireylerimize ulaşabilmek adına köylerimiz başta olmak üzere ilçemiz genelindeki okullar, taziye evleri, Kur'an kursları ve köy evleri kullanılarak bu yılki eğitim öğretim döneminde toplam 138 kurs açıldı. Açılan bu kurslarımıza katılım gösteren 2 bin 160 kursiyerden 217'si erkek, bin 200'ü kadın olmak üzere bin 417 kursiyer kursu başarıyla tamamlayarak sertifikasını aldı."

Bunun büyük bir başarı olduğuna vurgu yapan Özkan, birinci kademe kursunda mezun olan kursiyerlerin ikinci kademe kurslarına kayıtlarının yapıldığını, ikinci kademe kurslarından mezun olan kursiyerlerin de eğitimlerini devam ettirebilmeleri için açık öğretime yönlendirildiğini dile getirdi.

Kursların devam edeceğini aktaran Özkan, kursiyerlere başarı dileğinde bulundu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-buyuk-basari-bin-417-kisi-okuryazar-oldu-11562.html