Tatvan'da besiciler hayvan sağlığı hakkında bilgilendiriliyor

Kategori: Tatvan - Tarih: 2 Şubat 2018 14:16
Tatvan'da besiciler hayvan sağlığı hakkında bilgilendiriliyor

Tatvan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ilçedeki besiciler hayvan sağlığı konusunda bilgilendiriliyor.

Veteriner hekimler, Buzağılarımız ve Kuzularımız Ölmesin" kampanyası kapsamında, ilçeye bağlı köylerdeki besicileri ziyaret ederek, büyükbaş ve küçükbaş hayvan ölümlerine karşı bilgilendiriyor.

Veterinerler, buzağı ve kuzu ölümlerinin önüne geçmek maksadıyla eğitimler düzenleyerek, besicilere broşür ve çeşitli dokümanlar dağıtıyor.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, çalışma kapsamında şu ana kadar ilçeye bağlı Çekmece, Örenlik, Yumurtatepe ve Benekli köylerindeki 103 çiftçiye gerekli eğitimlerin verildiğini belirtti.

Kaymakam Özkan,

Bu çalışmalarda çiftçilerimize birebir eğitim verilmiş olup, broşür ve eğitimle ilgili dokümanlar dağıtılmıştır. Bu çalışma ilçemizin bütün köylerinde yapılacaktır. Çalışmayla çiftçilerimiz buzağı ve kuzu ölümleri hakkında bilgilendirilecektir. İlçemizde buzağı ve kuzu ölüm oranının azaltılması amaçlanmaktadır. Öte yandan işletmeler, ahır ve ağıllar kontrol edilerek eksikliklerin giderilmesi için çiftçilerimize gerekli bilgiler aktarılmıştır. İnşallah bu eğitim çalışmasıyla ilçemizde gerek küçük gerekse büyükbaş hayvan ölümlerinin önüne geçilecektir.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-besiciler-hayvan-sagligi-hakkinda-bilgilendiriliyor-11102.html