Tatvan'da Basket Potalı Geri Dönüşüm Kutuları Okullarda İlgi Gördü

Kategori: Tatvan - Tarih: 17 Eylül 2019 00:07
Tatvan'da Basket Potalı Geri Dönüşüm Kutuları Okullarda İlgi Gördü

Tatvan Belediyesi tarafından başlatılan ‘Temiz Şehir Temiz Tatvan’ temizlik kampanyası ve 'Sıfır Atık' projesi kapsamında okullara basket potalı geri dönüşüm kutuları bırakıldı.

Geçtiğimiz aylarda çevre bilincinin artmasına yönelik ‘Dönüşüm Seninle Başlar’ sloganı ile Tatvan Sahiline bırakılan basket potalı geri dönüşüm kutularından sonra, ilçede bulunan okullara plastik atıkların tekrar değerlendirilmesi ve öğrencilerde çevre ve geri dönüşüm bilincini aşılamak amacıyla basket potalı geri dönüşüm kutuları bırakıldı. Okul bahçelerine bırakılan basket potalı geri dönüşüm kutuları büyük ilgi gördü. Topladıkları plastik şişeleri kutuya basket atmak için sıraya giren öğrenciler ders aralarında kutulara basket atmak için birbirleriyle yarıştı.

Basket potalı geri dönüşüm kutuları ile plastik atıkları kontrol altına almak istediklerini söyleyen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani sözlerinin devamında, ”Ucuz olması nedeniyle birçok üründe plastik materyaller kullanılmaktadır. Bu nedenle geri dönüştürmek sureti ile doğal kaynakları verimli kullanmak zorundayız. Değerli hemşehrilerimizin ve çocuklarımızın desteği ve duyarlılığı ile daha da büyüyeceğine inandığım geri dönüşüm projemizle atıkların çevremize verdiği zararın  ve yaşanan israfın önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu geri dönüşümle çevremizi korumanın yanında enerji tasarrufu sağlayarak ilçe ekonomisine de artı değer kazandırıyoruz. Ambalaj atıklarının toplanması gelecek nesillere ve çocuklarımıza karşı yüklendiğimiz bir görev ve sorumluluktur.

Bizde Tatvan Belediyesi olarak farkındalık oluşturmak için basket potalı geri dönüşüm kutularını yaparak sahil bandımıza bırakmıştık. Şimdi ise çocuklarımıza bilinç aşılamak amacıyla ilçe merkezimizde bulunan okullara bıraktık. Özellikle ilgiyi arttırmak için geri dönüşüm kutularına basket potası ekledik. Geri dönüşüm potalarımızın sayısını ilerleyen zamanlarda arttırmayı hedefliyoruz. Özellikle çocuklarımızın sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-basket-potali-geri-donusum-kutulari-okullarda-ilgi-gordu-13017.html