Tatvan'da altyapı çalışmaları için yer teslimi yapıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 23 Kasım 2016 14:33
Tatvan'da altyapı çalışmaları için yer teslimi yapıldı

Tatvan Belediyesi tarafından hazırlanan içme suyu ve kanalizasyon altyapı projelerinin çalışmalarına başlanması için yer teslim protokolü imzalandı.

Tatvan Belediyesinde düzenlenen toplantıda yer teslim protokolünü Tatvan Belediye Başkan Vekili Abdulbaki Menteş, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü heyetleri ve yüklenici firma temsilcileri imzaladı. Tatvan'ın en önemli sorunu olan içme suyu ve kanalizasyon altyapısının 700 gün içinde tamamlanacağını ve bu projelerin bitmesi ile birlikte Tatvan'ın rahat bir nefes alacağını ifade eden Tatvan Belediye Başkan Vekili Menteş, "Bu projelerin tamamlanmasıyla en büyük vaadlerimizden birini daha gerçekleştirmiş olacağız. İlçemizin yıllardan beri süregelen en büyük sorunu, altyapısının sıkıntılı ve çok eski olmasıydı. Mevcut altyapımız uzun yıllar önce hane sayısı ve nüfus az iken o zaman ki şartlara göre yapılmış bir altyapıydı. Bu süreçte halkımız mağdur olmasın diye altyapıda yaşanan sıkıntıları büyük ölçüde gideriyorduk. İlçemiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Haliyle eski altyapı yeterli gelmediği ve sorunlar yaşadığımız için yeni bir çalışma gerçekleştirme kararı aldık. Bu sorunlara köklü bir çözüm bulmak ve söz verdiğimiz projeyi gerçekleştirmek için su ve kanalizasyon projesini hazırladık ve ihalesi ise kısa süre önce yapıldı. Bugün de yüklenici firmaya yer teslimini gerçekleştirdik. Çalışmalar 2017 Nisan ayında başlayıp 700 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor" dedi.

Su ve kanalizasyon projesinin hem nicelik hem de nitelik olarak Tatvan'ın en büyük projesi olduğunu belirten Menteş, "Bu projemiz ilçemizin şu ana kadar ki en büyük projesi niteliğinde bir çalışma olacak. Şehrimizin imardaki tüm yol güzergahlarındaki hatlar yenilenecek, aynı zamanda yağmur suyu giderlerimiz de uzatılacak. Altyapı çalışması başlayıp tamamlandığı yerde hemen yol yapım çalışması olacak. Halkımızın mağdur olmaması için sıkı bir iş takvimi oluşturmaya çalışıyoruz ve bölgesel olarak aynı anda alt ve üst yapı çalışmalarına başlayıp bitirmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle kanalizasyon ve içme suyu altyapı çalışması ile birlikte yol çalışmaları da bitmiş olacak. Altyapı çalışması sonrası Tatvan güçlü bir kanalizasyon ağına sahip olacak. Ayrıca ilçe merkezi tamamen temiz bir suya kavuşacak. İnşallah bahar aylarının başlamasıyla altyapı çalışmalarına başlayacağız. Çalışmalar esnasında vatandaşlarımız bu konuda biraz sıkıntı yaşayabilirler. Altyapı da biraz zahmetli bir iş ve tüm ilçeyi kapsıyor. Şimdiden çevreye vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı ilçe sakinlerinden bize karşı anlayışlı olmalarını istirham ediyor, bu konuda anlayış bekliyoruz. İnşallah altyapı bittikten sonra hepimiz rahata kavuşacağız. Tatvan'ın tamamı yeni bir altyapı, yeni yollar ve kaldırımlara sahip olacak. Su ve kanalizasyon altyapı projemizin şimdiden bütün Tatvanlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-altyapi-calismalari-icin-yer-teslimi-yapildi-9364.html