Tatvan'da 20 Dönümlük Alana Güneş Enerjisi Paneli Kurulacak

Kategori: Tatvan - Tarih: 31 Ocak 2018 20:31
Tatvan'da 20 Dönümlük Alana Güneş Enerjisi Paneli Kurulacak

Tatvan’da 20 dönümlük bir alan üzerine kurulacak olan “Güneş Enerjisi Santrali” için Tatvan Belediyesi’nde ihale yapıldı.

Tatvan’da artık enerji üretimi dönemine geçileceğini kaydeden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yapılan proje ve ihale hakkında gazetecileri bilgilendirdi.

Güneş enerjisi panellerini Nemrut Dağı eteklerine kurmayı planladıklarını söyleyen Başkan Aksoy, Yapılan ihale 1 milyon doları aşan bir projedir. Bu proje kapsamında Nemrut Dağı eteklerinde belirlediğimiz 20 dönümlük bir alana güneş enerjisi panelleri kurulacak. Yani kısaca güneş enerjisi tarlası oluşturulacak. Kurulacak olan bu güneş enerjisi santrali sayesinde günlük 1000 KW elektrik üretimi yapılabilecek. Bu projenin yüzde 70’i Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanacak ve bu yüzde 70’lik oran Tatvan Belediyesi’ne hibe edilecek. Kalan yüzde 30’u ise Tatvan Belediyesi’nin öz kaynağından karşılanacak. İhalemiz yapıldı ve kısa sürede sonuçlanacak. Destek ve katkılarından dolayı Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekilimiz Vedat Demiröz’e Tatvan halkı adına teşekkür ediyorum. Bu projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-20-donumluk-alana-gunes-enerjisi-paneli-kurulacak-11097.html