Tatvan'da 1500 kamyon kar ilçe merkezi dışına taşındı

Kategori: Tatvan - Tarih: 23 Ocak 2021 19:04
Tatvan'da 1500 kamyon kar ilçe merkezi dışına taşındı

Tatvan Belediyesi ekipleri tarafından, 1500 kamyon kar ilçe merkezi dışına taşındı.

Çarşı merkezinde devam eden kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Özkan, vatandaşların mağdur olmaması için kar temizleme çalışmasını aralıksız sürdürdüklerini ve bu kapsamda çarşı merkezindeki karları ilçe merkezi dışına taşındıklarını söyledi.

Gün boyunca devam eden çalışmalar neticesinde 1500 kamyon kar taşıma işlemi yapıldığını ve yarın da devam edecek olan çalışmalar neticesinde toplamda üç bin kamyon kar taşıma işleminin gerçekleştirileceğini belirten Başkan Yardımcısı Bülent Özkan, “Son bir haftada iki metre civarında kar yağışı oldu. Biz de Tatvan Belediyesi olarak karla mücadele çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Tüm mahallelerimizdeki yollar açık. Çalışmalar eş zamanlı olarak farklı noktalarda devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı dolayısıyla bugün çarşı merkezindeki çalışmalarımıza ağırlık verdik. Çarşı merkezini ve Cumhuriyet Caddesi ile bu caddeye bağlanan dikey yolları tamamıyla kardan temizlemeyi planlıyoruz. 13 iş makinesi ve 13 kamyon ile sabah başlayan çalışma gün boyu devam etti. Bu saate kadar yaklaşım bin 500 kamyon kar taşıma işlemi gerçekleşti. Akşam saatine kadar sürdürülecek olan çalışmamız yarın da devam edecek. Sanırım toplamda üç bin kamyon civarında kar taşınmış olacak. Ayrıca mahallelerde de yol genişletme çalışmaları yapılıyor. Vatandaşların kış şartlarından daha az etkilenmesi ve daha rahat edebilmesi için karla mücadele çalışmalarımız koordineli bir şekilde devam edecektir” dedi.

Öte yandan, çatılarda biriken kar ve buz sarkıtlarının tehlike oluşturduğu, bina sahiplerinin bunu dikkate alarak binalarının çatılarını güvenli bir şekilde temizlemesi gerektiği duyurusunda bulunuldu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-1500-kamyon-kar-ilce-merkezi-disina-tasindi-24204.html