Tatvan'da 14 Gram Esrar Maddesi Ele Geçirildi

Kategori: Tatvan - Tarih: 17 Temmuz 2013 10:01

Tatvan ilçesinde, 14,18 gram esrar maddesi ile bir parça halinde eroin maddesini ele geçirildiği bildirildi.

Tatvan Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir ihbarın değerlendirilmesi üzerine, polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, bir şahıs yakalanarak şahsın üzerinde yapılan aramada 3 parça halinde 14,18 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Yapılan araştırmada, bir tanesi “Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kabul Etmek ve Bulundurmak” suçu olmak üzere şahsın 4 farklı suçtan arandığı tespit edilmiştir. Şahıs hakkında tanzim edilen evrak ile birlikte Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazır edilmiştir" denildi.
 
Kaymakamlıkça yapılan yazılı açıklamada ikinci olay ise şu şekilde aktarıldı: "Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği’nce yapılan yol kontrol uygulamaları esnasında bir yolcu minibüsü durdurulmuştur. Minibüs içerisinde yapılan kontroller sırasında, durumundan şüphelenilen erkek bir şahsın üzerinde yapılan aramada, bir parça halinde eroin maddesi ele geçirilmiş, şahıs yakalanarak hakkında yasal işlem yapılmıştır."
 
Uyuşturucu ile olan mücadelenin kararlılıkla devam edileceği bildirildi.
 
Öte yandan son yıllarda Bitlis ve ilçelerinde ciddi manada artış gösteren uyuştucu madde kulllanımı ve ticaretine karşı neredeyse her hafta operasyonlar düzenlenirken, polisiye önlemlerin uyuşturucu artışının önüne ne oranda geçeceği ise tartışma konusu oldu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-da-14-gram-esrar-maddesi-ele-gecirildi-510.html