Tatvan cumhuriyet caddesi trafiğe açıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 16 Ekim 2020 19:39
Tatvan cumhuriyet caddesi trafiğe açıldı

Tatvan Belediyesi tarafından altyapı çalışması tamamlanan Cumhuriyet Caddesi, karayolları tarafından gerçekleştirilen asfaltlama çalışması tamamlanarak trafiğe açıldı.

Tatvan Belediyesi tarafından 1 Haziran tarihinde ilk kazmanın vurulduğu Cumhuriyet Caddesi’nde ana hatların geçtiği Bitlis istikametinden Van istikametine doğru giden yol üç ay gibi kısa bir sürede altyapısı tamamlanarak Karayolları’na asfalt ve kaldırım yapımı için teslim edildi. Yolda gerçekleştirilen asfaltlama çalışması tamamlandıktan hemen sonra yol trafiğe açılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunuldu.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani yaptığı açıklamada, “Malumunuz 1 Haziran tarihinde şehrimizin altyapı yükünü taşıyan ana hatlarımızın geçtiği Cumhuriyet Caddesi’nde üç ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak yolu karayolları bölge müdürlüğüne teslim ettik. Allah’a şükür Cumhuriyet Caddemiz dün akşam itibariyle trafiğe açıldı. Cumhuriyet Caddesi yoluyla ve kaldırımıyla sıfırdan yapılıyor.

Biz Tatvan Belediyesi olarak yarınlara yatırım yapıyoruz. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda mahallelerimizde de yol, kaldırım ve kanal yapımlarımız seri bir şekilde devam ediyor. Bunun dışında Cumhuriyet Caddemizden yukarı tarafa doğru olan dikey yollarımızında asfaltlama çalışmalarına başlıyoruz. Bunun için asfalt öncesi kazı çalışmalarımız devam ediyor. Biz halkımıza söz vermiştik. Hem altyapısı hem de yenilenen üstyapısıyla yeni bir kimliğe bürünmüş bir şehir inşaa edeceğiz demiştik. Allah’ıma şükür gerek caddelerimizde gerekse mahallelerimizde altyapılarımızı ve yollarımızı yeniliyoruz. Bu çalışmayı yaparken de her bir vatandaşımıza eşit şekilde hizmet götürme düsturunu gözetiyoruz. Yaptığımız bu hizmetler bütün vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-cumhuriyet-caddesi-trafige-acildi-24059.html