Tatvan çevreyolu 2017 yılı içinde ihaleye çıkılacak

Kategori: Tatvan - Tarih: 22 Eylül 2016 16:31
Tatvan çevreyolu 2017 yılı içinde ihaleye çıkılacak

Tatvan ilçesinin yıllardır temel sorunları arasında bulunan ve trafik sorununu çözmek amacıyla yapılması planlanan çevreyolu için 2017 yılı içinde ihale yapılacağı belirtildi.

Çevreyolu ile ilgili gazetecilere bilgi veren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ilçedeki trafik sorununu büyük ölçüde çözecek olan çevreyolu projenin toplulaştırma sorunu nedeniyle geciktiğini, ancak 2017 yılı içerisinde ihaleye çıkacağını söyledi.

Çevreyolunun Bitlis ile Tatvan arasındaki Rahva mevkiinden başlayıp, yerleşim alanı kenarından devam ederek Van-Tatvan karayolu ile birleşeceğini belirten

Başkan Aksoy, "Uzun süredir gündemimizde olan çevreyolu projesinin ihalesi 2017 yılında yapılacak. Projede belirtildiği gibi çevreyolu Rahva mevkiinden başlayıp, ilçenin Yeşilmezra Mahallesi'ndeki mezarlık mevkiine kadar uzanacak. Çevreyolu toplamda 12 kilometre uzunluğunda olacak ve bunun içerisinde köprü ile viyadüklerde yer alacak. 3 yılda tamamlanması planlanan çevreyolunda ayrıca 5 bin 200 metre de tünel olacak. İnşallah çevreyolunun tamamlanmasıyla birlikte ilçemizde uzun yıllardır her geçen gün büyük bir sorun haline gelen trafik sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşturulmuş olacak. Yine bu sayede çevreyolu eksikliği nedeniyle ilçe merkezinden geçen yolu kullanmak zorunda kalan ve trafiğin tıkanmasına neden olan ağır vasıtalarında ilçeye girişi yasaklanarak çevreyolunu kullanmaları ve bu sayede trafiğin rahatlatılması sağlanmış olacaktır. Ben şimdiden çevreyolunun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-cevreyolu-2017-yili-icinde-ihaleye-cikilacak-9008.html