Tatvan Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

Kategori: Tatvan - Tarih: 13 Ocak 2016 21:23
Tatvan Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

Tatvan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Tatvan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 
Tatvan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Hizmet-İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Ayhan Uygun tarafından toplu iş sözleşmesi imzalandı. 

Taraflar arasında imzalanan ve 1 Ocak 2016 itibariyle yürürlüğe giren yeni toplu iş sözleşmesine göre, belediye bünyesinde çalışan kadrolu 76 işçiye yıllık yüzde 20 zam uygulanacağı belirtildi.

Sözleşmeye göre, işçilere 3 yılda toplam yüzde 60 zam verilecek.

İmza töreninde konuşan Başkan Aksoy, belediye olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışanlarının yanında olacaklarını belirterek sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi.

Aksoy, "Çalışanlarımızdan tek isteğimiz işlerine dört elle sarılmalarıdır. Bu anlamda, belediye olarak başından beri çalışanımızın hakkını korumayı  görev bildik ve ona göre çalıştık. İş ahlakı, işverenin çalışanını gözetmesini, çalışanların da kazandıkları maaşı hak etmesi için çabalamasını gerektirir. Bu vesileyle imzaladığımız sözleşmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
Hizmet-İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Ayhan Uygun ise, temennilerinden ötürü Başkan Aksoy'a teşekkür ederek, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.
Düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreni fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-belediyesinde-toplu-is-sozlesmesi-7301.html