Tatvan Belediyesi'nin kayak festivali etkinliklerine yoğun ilgi

Kategori: Tatvan - Tarih: 12 Şubat 2022 18:43
Tatvan Belediyesi'nin kayak festivali etkinliklerine yoğun ilgi

Tatvan Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Rahva Kayak Merkezi’nde düzenlenen “Kayak Festivali” etkinliklerine binlerce vatandaş katıldı.

Halk oyunları ve konser programıyla başlayan etkinlikler, karda güreş, kızak yarışları ve çocuk şenliğiyle devam etti. Etkinliklere katılanlara su, çay, çorba ve sucuk ekmek ile köfte ekmek ikram edildi. Etkinliklere katılan 300 çocuğa kürek şeklindeki kızaklar hediye edildi ve belediye tarafından ayrıca toplu taşıma araçlarıyla ulaşım hizmeti verildi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katılım gösterdiği program ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, “Bitlis karın başkenti ve böyle güzel bir yerde güzel bir etkinlik düzenledik. İki yıldır devam eden pandemi dolayısıyla uzun süredir bir araya gelememiş ve etkinlikler düzenleyememiştik. Hayatın normale dönmesiyle birlikte etkinliklerimiz başladı. Şubat ayı başlarında çocuk şenlikleri, sinema, tiyatro ve uzay çadırı etkinlikleri ile dengbej gecesi programları düzenledik. Bugün de buradaki açık alanda kayak ve kızak festivali düzenledik. Yoğun katılım oldu ve gelenler çok mutlu. Burada sıcak çorba ve sucuk ekmek ikramlarımız var. Program kapsamında konser, karda güreş, halk oyunları, kartopu, kızak yarışları ve çocuk şenliği etkinlikleri yapılıyor. Bu ve buna benzer etkinliklerimiz önümüzdeki günlerde de aralıklarla devam edecek. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.”

Programda ayrıca, polisler tarafından “uyuşturucu madde ile mücadele” ve “hırsızlık ile dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemler” konularını içeren bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Gün boyu devam eden ve yoğun ilgi gören program, yetişkinler ve çocukların, kayak ve kızak etkinlikleriyle son buldu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-belediyesi-nin-kayak-festivali-etkinliklerine-yogun-ilgi-24714.html