Tatvan Belediyesi’nden Köy Okuluna Kitap Desteği

Kategori: Tatvan - Tarih: 2 Nisan 2021 21:59
Tatvan Belediyesi’nden Köy Okuluna Kitap Desteği

Tatvan’a bağlı Benekli Köyü İlk ve Ortaokulu’na yapılan kütüphaneye Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin talimatlarıyla kitap desteğinde bulunuldu.

Tatvan Benekli Köyü sakinleri tarafından okula kütüphane yapıldı. Benekli Köyü İlk ve Ortaöğretim Okulu öğretmenleri Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerine ulaşarak kitap desteği istemeleri üzerine okula yaklaşık 500 kitap desteğinde bulundu.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ile Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri Benekli Köyü’ne giderek kitapları teslim ettikten sonra kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Geylani yaptığı açıklamada, “ Kütüphane Haftasındayız. Bugünde Benekli köyümüzde bir kütüphane açılışı gerçekleştirdik. Köyümüze yakışır çok güzel bir kütüphane oldu. Kalan eksikleri de tamamlayacağız. Burada hocalarımız, muhtarımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz özverili bir şekilde çalışmışlar. Böyle renkli,  kitaplarla dolu bir kütüphaneyi köyümüze kazandırmışlar. Amacımız bu tür faaliyetleri Bitlis  geneline yayarak tüm okullarımızdaki eksikleri tamamlamak. Gençlerimize, köylülerimize, çocuklarımıza, vatandaşlarımıza daha kaliteli bir yaşam sunabilmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Başta Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürümüze, hocalarımıza, muhtarımıza, aile birliği başkanımıza ve Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi Üyelerimize çok teşekkür ederim. İnşallah bu tür etkinliklerin sayısını arttırarak diğer köy ve mahallelerimizdeki eksikleri tamamlayarak bu şekilde dolu ve güzel kütüphanelerin sayısını arttıracağız. Bu vesileyle tüm Türkiye’nin Kütüphane Haftasını kutlayarak, açılışını yaptığımız kütüphanenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Son olarak Genç Meclis Üyelerimizin okulda yaptığı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri dağıtıldı.

Kütüphane açılışına Belediye Başkanımız Mehmet Emin Geylani, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Okul Müdürü ve öğretmenleri ve Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi Üyeleri katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-belediyesi-nden-koy-okuluna-kitap-destegi-24345.html