Tatvan Belediyesi çalışmaları hızlandırdı

Kategori: Tatvan - Tarih: 13 Kasım 2019 15:55
Tatvan Belediyesi çalışmaları hızlandırdı

Tatvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından şehrin farklı noktalarında çalışmalara hızlı bir şekilde devam ediyor.

Tatvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından sonbaharın kalan günlerini iyi değerlendirmek amacıyla, altyapı çalışmaları, bozuk kaldırım ve yol onarımı, kilit parke döşeme, sathi kaplama ve yol yenileme çalışmaları, kanalizasyon hatlarının bakımı, mazgallarda biriken çöp atıklarının temizlenmesi, yeni su kanalı ve kanaletlerin yapımı ve ağaçlarda budama çalışmaları belediye ekipleri tarafından hızlı bir şekilde devam ediyor.

Ekipler vatandaşların kış aylarını rahat bir şekilde geçirmesi amacıyla haftanın yedi günü yoğun mesai harcıyor.

Kış sezonu gelmeden çalışmaları bitirmeye gayret ettiklerini ifade eden Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, ”Kış sezonu gelmeden ilçe merkezinde ağırlık verilen altyapı ve üstyapı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir yandan kış mevsimi öncesinde alınması gereken önlemleri alırken diğer yandan proje ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şimdiye kadar 6 mahallede altyapı çalışmalarını tamamladık. 11 mahallede çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Satıh kaplama asfalt ve kilitli parke döşeme çalışmalarını yapıyoruz. Göreve geldiğimizden beri 8 ay gibi kısa bir sürede 120 bin metrekarenin üzerinde sathi kaplama asfalt çalışmasını yaptık. Bunun yanında 80 bin metrekareye yakın da kilitli parke çalışmasını yaptık. Buda yaklaşık 28 profesyonel futbol sahası büyüklüğünde yol yaptık demek oluyor. Şuanda da mevsimin elverdiği zamana kadar yol çalışmalarımız aralıksız sürecek. Altyapı çalışması biten her sokağımızda da tüm yolları yapmaya devam edeceğiz. Kendi hizmet alanımızın dışında vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda elimizden geldiğince çalışmalar yürüttük. Okullarımızda yol, parke ve çevre düzenlemesi konusunda imkânımız doğrultusunda çalışmalar yürüttük. Geçen yıl çetin geçen kış şartlarından dolayı mahalle aralarındaki yollarda çukurlar oluşmuştu. Bu konuda ekiplerimiz 1600 civarında farklı noktada onarım çalışması gerçekleştirdi, bu yollarımızdaki tahribatları gidermeye devam ediyoruz. Altyapı çalışmalarını bitirdikten sonra buralarda da yollarımızı yenileyerek yol sorununu tamamen çözmüş olacağız. Kanal temizleme ekibimiz her sokağa giriyor. Yağmurlu havalarda sıkıntı olmaması için kanal ve kanaletlerde biriken toprak ve çöpleri temizliyoruz. Ağaçlarda budama çalışmalarımız bitmek üzere.” dedi.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-belediyesi-calismalari-hizlandirdi-13166.html