Tatvan Belediyesi Aile Ve Çocuk İlişkisi konulu konferans düzenledi

Kategori: Tatvan - Tarih: 11 Nisan 2018 20:56
Tatvan Belediyesi Aile Ve Çocuk İlişkisi konulu konferans düzenledi

Tatvan Belediyesi öncülüğünde "Aile ve Çocuk İlişkisi" konulu konferans düzenlendi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Psikolog Rabia Laçin aile içinde sıkıntılı bir diyalog olduğu zaman bedensel sıkıntıların da ortaya çıkabileceğini belirtti.

İnsan ilişkisi ve öğretilerin toplum hayatında ki önemine dikkat çeken konu başlıklarına geniş yer veren Laçin, zaman zaman salonda hazır bulunan dinleyicileri de konferansa katarak, görüşlerini aldı.

Sağlıklı bir toplumda gelecekte söz sahibi olmanın yolunun ailenin güçlü olmasından geçtiğini belirten Laçin, "Şuna inanıyorum ki, eğer aile mutlu, sağlıklı ise hem bedenen hem de ruhen sağlıklı ise o kadar sağlıklı bir toplumda yaşıyoruz demektir. Aile bireylerinin birbirleriyle olan diyalogları ve iletişimleri topluma da aynı ile aks edecektir. Elbette ki, buralar kritik bir bölge; büyükşehirlerdeki vatandaşlarımız kadar bu tarz hizmetleri alabilecek kadar imkânları sahip değildir. Burada yaşanan bir takım ve ülke olarak yaşadığımız sıkıntılardan dolayı bunlar zamanla ailemize de çok olumsuz yansımıştır. Gençlerimizi bu anlamda çok daha farklı yerlere analiz etmiştir. Toplum olarak bu bölgede aile içi iletişimi kuvvetlendirmek daha bilinçli, daha eğitimli bir toplum haline getirebilmek adına bu tarz projeleri yürüttüğümüz için mutluyum. Çünkü aile güçlü olursa sağlıklı bir toplumda yaşama imkânımız ve toplumdan gelecekte hak sahibi olabileceğimize inanıyorum." dedi.

Vatandaşların ve özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın sonunda, Psikolog Rabia Laçin, sevenleri ile toplu fotoğraf çektirerek “Perspektif” adlı kitabını imzaladı.

Konferansa Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un eşi Melek Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Haluk Altun, AK Parti Tatvan Kadın Kolları Başkanı Ayşe Altıok, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-belediyesi-aile-ve-cocuk-iliskisi-konulu-konferans-duzenledi-11312.html