Tatvan Belediye Başkanı Geylani, devam eden çalışmaları inceledi

Kategori: Tatvan - Tarih: 20 Ağustos 2021 13:22
Tatvan Belediye Başkanı Geylani, devam eden çalışmaları inceledi

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Su ve Kanalizasyon Müdürlüklerine ait yol ve kaldırım yenileme, su sondaj çalışması, sahil bandı temizlik çalışmaları ve Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları ziyaret etti.

Şehrin dört bir yanında çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani şu açıklamalarda bulundu. "Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin alt ve üst yapı çalışmalarına ara vermeden devam ettik. Geldiğimiz noktada altyapı kazı çalışmalarında sona yaklaştık. Bununla beraber tahrip olan yollarımızı da hızlı bir şekilde yeniliyoruz. Bugün itibariyle Tuğ ve Karataş Mahallelerimizde hem kilitli parke hemde sıcak asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Karşıyaka Mahallemizde Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından kanal yapım çalışmaları gerçekleştiriliyor.  Yine yaz aylarında yaşanan su sorununu çözmek için ekiplerimiz Esentepe Mahallesi'nde sondaj çalışması gerçekleştirdi. Yapılan sondaj ile saatte 230 ton su kapasitesine sahip yeni bir su kaynağına denk geldik. Şuan çıkarttığımız suyu ana hatta bağlamak için ekiplerimiz 800 metrelik bir hat çekiyor. Bu kaynak ile Cumhuriyet Mahallesi, Karşıyaka ve Kale Mahallelerinde yaşanan su sorununu çözmüş olacağız" dedi.

Sahil bandında temizlik çalışmalarına da başlandığını ifade eden Başkan Geylani sözlerinin devamında, "Van Gölü hepimizin değeridir ve Van Gölü kıyısında yaşayan her birey bu değere sahip çıkmak zorundadır. Tatvan hilal şeklinde bir koyun etrafına konumlanmış bir şehir. Bu yüzden gole kıyısı olan il ve ilçelerin atıkları da bu bölgede toplanıyor. Belediye olarak sürekli sahil kıyımızda kepçeler ile temizlik çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi. 

Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi tarafindan gerçekleştirilen etkinliklere değinen Başkan Geylani, "Gençlik Meclisi üyelerimiz ilk günden bugüne sürekli sosyal alanlarda güzel calismalara imza attılar. Bugünde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'na kütüphane yapıp okul bahçesine fidan diktiler. Ben tüm genç meclis üyelerimizi kutluyorum ve bu tür sosyal çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Çalışmalar esnasında vatandaslarla da sohbet eden Geylani'ye vatandaşlar yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-belediye-baskani-geylani--devam-eden-calismalari-inceledi-24524.html