Tatvan bayan voleybol takımı Bitlis il birincisi oldu

Kategori: Spor - Tarih: 4 Kasım 2019 12:56
Tatvan bayan voleybol takımı Bitlis il birincisi oldu

Bitlis il genelinde düzenlenen “Öğretmenler Kupası” voleybol turnuvasında Bitlis il birincisi olan Tatvan Bayan Voleybol Takımı, Malatya’da düzenlenecek olan müsabakalara katılmaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel tüm okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere yönelik Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen “Türkiye Öğretmenler Kupası” turnuvasında öğretmenler, salon futbolu, basketbol, voleybol ve masa tenisi olmak üzere 4 dalda yarışıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde planlanan ve yürütülen turnuva kapsamında, ilçelerde branşlara göre takımlar oluşturuldu ve 21 Ekim'de il birinciliği müsabakaları başladı. İl birincileri 30 Ekim'e kadar sürecek maçların sonucunda ortaya çıkacak ve Türkiye genelinde 8 bölge bazında bölge birincilikleri gerçekleştirilecek. 13 Kasım 2019'da açıklanacak bölge birincileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü Haftası'nda Ankara'ya gelerek, Türkiye Şampiyonluğu müsabakalarına katılacak. Turnuva sonucunda ilk 3'te yer alan takımlara kupa, madalya ve başarı belgesi verilecek.

Bitlis genelinde ise il birinciliğini elde eden Tatvan Bayan Voleybol Takımı’nın önümüzdeki günlerde Malatya’da düzenlenecek olan müsabakalara katılacağı belirtildi.

Bitlis il birinciliğini elde ederek, bölge turnuvasına katılmayı hak kazanan öğretmenleri tebrik eden Tatvan Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Tatvan Kapalı Spor Salonu’nda antrenman yapan öğretmenlerle biraraya gelerek, bölgede ve ülke genelindeki müsabakalarda başarı dileklerinde bulundu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-bayan-voleybol-takimi-bitlis-il-birincisi-oldu-13138.html