Tatvan’a Modern Aydınlatma Sistemi Kuruluyor

Kategori: Tatvan - Tarih: 21 Haziran 2021 19:24
Tatvan’a Modern Aydınlatma Sistemi Kuruluyor

Tatvan Belediyesi tarafından, Cumhuriyet caddesine kurmaya başladığı modern aydınlatma sistemiyle şehir merkezinin modern ve estetik bir görünüme kavuşacağı belirtildi.

Tatvan Belediyesi, alt ve üst yapı ile sosyal belediyecilik çalışmalarına ağırlık veriyor. Bu kapsamda şehrin 50 yıllık problemi olan altyapı çalışmalarında sona gelen Tatvan Belediyesi, şimdi de caddelere modern aydınlatma sistemi kuruyor. Belediye (Eski Doğumevi) kavşağından eski otogara kadar olan kısımda orta refüjden, kalan diğer kısımlarda ise orta refüjdeki ağaçlara zarar vermemek için çift taraflı kaldırımlarda aydınlatma direkleri kuruluyor.

Vatandaşların geceleri daha rahat, daha güvenli yürümeleri ve ilçenin rengârenk bir görünüme kavuşması için çalışmaya başladıklarını vurgulayan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, “Yeni aydınlatma sistemi ile caddelerin modern bir görünüme kavuşacak. Eski beton olan aydınlatma direkleri ışıklandırma için yetersiz kalıyordu ve direkler çok çirkin bir görüntü oluşturuyordu. Yeni aydınlatma sistemi ile eski görüntüden kurtulmuş olacağız. Bu sezon içerisinde aydınlatma sistemimizin tamamlanması ile Tatvan’ımız dönüşümü yaşayacak. Her geçen gün sorunları bir bir azaltarak ilçemizi güzel hizmetler ile şekillendiriyoruz. İlk olarak çarşı merkezinde caddelere özel estetik dekoratif aydınlatma uygulaması yapıyoruz. Ciddi bir emek harcıyoruz.” dedi.

Tatvan’ımızı daha güzel hizmetlere kavuşturacağız diyen Başkan Geylani, ”300 ün üzerinde led armatürlü, tasarruflu ışıklandırma direklerimizi 5 kilometrelik hat boyunca Cumhuriyet caddemizde hizmete açacağız. Belediye kavşağından eski otogara kadar olan kısımda orta refüjden, kalan diğer kısımlarda ise çift taraflı kaldırımlarda aydınlatma direklerimizi kuruyoruz" dedi.

Başkan Geylani, “Ana hatların geçtiği Cumhuriyet Caddesi’nde birinci etap çalışmalarımızı geçen yıl tamamlamıştık. Birinci etapta ışıklandırma çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Ramazan Bayramından önce altyapısını tamamladığımız ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne teslim ettiğimiz şeritte ise yolun asfaltlama çalışmalarının karayolları tarafından tamamlanmasını bekliyoruz. Karayollarının asfaltlama ve kaldırım çalışmalarından sonra belediyemiz tarafından yapılacak aydınlatma sistemi ile bölgemizde örnek bir cadde oluşturacağız. Tatvan’ımıza ve halkımıza şimdiden hayırlı olsun. İlçemiz yeni bir görüntü, yeni bir görsellik, yeni bir güzelliğe kavuşacak” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-a-modern-aydinlatma-sistemi-kuruluyor-24459.html