Tatvan'a 9 Bin Metrekarelik Yeni Park

Kategori: Tatvan - Tarih: 18 Mayıs 2018 11:29
Tatvan'a 9 Bin Metrekarelik Yeni Park

Tatvan Belediyesi 9 Bin Metrekare alan üzerine yeni bir park daha inşa ediyor. 4 yıl süre zarfından ilçeye yaklaşık 400 bin metrekare yeşil alan kazandıran Tatvan Belediyesi yeni bir park yapmak için kolları sıvadı.

İstasyon Lojmanları mevkiinde 9 Bin metrekare alanda devam eden park inşası, toprak dolgu çalışmaları sonrası üst yapının da tamamlanması ile beraber hizmete açılacak.

İlçenin İstasyon Lojmanları mevkinde yapımına başlanan parkta incelemelerde bulunan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bundan sonra semt parklarına ağırlık vereceklerini belirtti.

Görevde bulundukları süre zarfında ilçeye yaklaşık 400 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını belirten Başkan Aksoy, “İlçemiz de her şehirde olduğu gibi betonarme yapılara esir düşmek üzereydi. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizi yeşil alanlar ile donattık. 400 bin metrekare alanı ilçemize yeşil alan olarak kazandırdık. İstasyon Lojmanları dediğimiz bu alanda 9 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir park inşa ediyoruz. Şuan toprak dolgu çalışması devam ediyor. Kısa süre içerisinde oturma grupları ve şehir mobilyalarının da montajını gerçekleştirerek hizmete açacağız. Çocuklarımızı betonarme yapıların arasında değil de yeşillik alanların içinde büyütmek istiyoruz. Dolayısıyla artık semt parklarına yöneleceğiz. İlçemizin uygun olan noktalarında park çalışmalarımız devam edecek. ” İfadelerini kullandı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-a-9-bin-metrekarelik-yeni-park-11425.html