Tatso tarafından bin öğrenciye kırtasiye yardımı

Kategori: Tatvan - Tarih: 23 Kasım 2016 00:22
Tatso tarafından bin öğrenciye kırtasiye yardımı

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından fakir, yetim ve öksüz öğrencilere verilmek üzere gönderilen kırtasiye malzemelerinin dağıtımını yaptı.

Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinden alınan listelere göre toplam bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunuldu. Konu ile ilgili açıklama yapan TATSO Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Dağdağan, bölgede oldukça fazla sayıda yardıma muhtaç fakir, yetim ve öksüz öğrencilerin olduğunu söyledi.

Dağdağan, "Gönül isterdi ki hiçbir öğrencimiz bu tür yardımlara ihtiyaç duymasın. Maalesef bu tür sorunlarımız mevcut. İlçe milli eğitim müdürlükleri ile görüşülüp öğrencilerin ihtiyacı olabilecek 16 kalem tespit edildi. Bunlar ihale açılarak temin edilmiştir. İhale açık bir şekilde yapılıp, ihaleye katılanlar odamıza davet edilip zarflar kendilerinin yanında açılmıştır. İhale sonucunda bin öğrencimize kırtasiye yardımının yanında artan bir miktar para ile de köylerdeki zorlu kış şartlarından dolayı bazı öğrencilerimize kışlık giyim temin edilmiştir. Yönetim alanımızda bulunan Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz'daki okullarımıza ulaştırılmıştır. Bütün öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca bu yardımların yerine ulaşmasında büyük emekleri olan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Lebit ve Genel Sekreterimiz Rahime Yılmaz Acet'e teşekkür ediyorum" dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatso-tarafindan-bin-ogrenciye-kirtasiye-yardimi-9354.html