TATSO Başkanı Bilal Adabağ basın toplantısı düzenledi

Kategori: Tatvan - Tarih: 17 Mart 2018 23:56
TATSO Başkanı Bilal Adabağ basın toplantısı düzenledi

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Adabağ, 7 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı.

Gerçekleştirdiği basın toplantısı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Tatvan ticaret ve sanayi odası TATSO Başkanı Bilal Adabağ, adaylığını açıklayarak, yönetim olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

TATSO yönetimi olarak son bir dönemde yatırım, turizm ve istihdam odaklı birçok proje ve çalışmaya imza attıklarını belirten Oda Başkanımız Bilal Adabağ, “TATSO yönetimi olarak bir dönem boyunca gerek ilimiz gerek ilçemiz ve gerekse bölgemizin her alanda kalkınması için çalışmalar yürüttük. Bu anlamda İran ile Bitlis arasında turizm ve yatırım atağı başlattık. Bunun yanında yine genç ve yeni girişimcilerimizin önünü açmak ve onlara katkı sunmak adına girişimcilik kursları açtık. Bu kursları tamamlayarak belgesini alan girişimcilerimize faizsiz kredi kullanma imkanı sunduk.

Bunun sayesinde de birçok girişimci hem kendi iş yerini açtı hem de kendi işinin patronu oldu. Yine bu sayede ekonomi ve istihdama katkı sunulmuş oldu. İlimizdeki işsizlik sorununu en asgari düzeye indirmek amacıyla birçok tekstilcinin ilimizde atölye açmasına öncülük ettik. Bu sayede de şuanda ilimiz genelinde binlerce gence iş kapısı olan 18 tekstil atölyemiz hizmet veriyor.

Bunların yanında yine bölgemizin KOSGEB, Tarımsal projeler, Kırsal kalkınma projeleri ve benzeri projelerden faydalanması için girişimlerde bulunduk. Bunun sonucunda da çok sayıda kişi bu proje ve teşviklerden faydalanma imkanı buldu. İlimiz ve ülkemiz için adeta beyaz altın konumunda olan Pomza ve Perlit ile ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Bunun için çalıştaylar yaparak, bu madeni en iyi şekilde değerlendirmek için projeler hazırladık. Proje ve faaliyetlere bakıldığında bu gün gerek bölgede gerekse ülke genelinde sayılı odalar arasında olan prestijli bir oda konumundayız. Her zaman tüm yönetim kurulu ve meclis üyelerimizle birlikte her zaman üyelerimizin bizlere iletmiş olduğu tüm sorunları yasal mevzuat ve kanuni çerçevede çözmeye çalıştık, nitekim bunların büyük bir çoğunluğunu da çözdük. Bu anlamda çok başarılı ve güzel işlere imza attığımıza inanıyoruz. Yaptığımız tüm başarılı işler ekip başarısıdır. İnşallah bu başarılarımız her geçen gün artarak devem edecektir.

Bu sebeple de bazı değişiklikler yaptığımız yeni yönetimimizle bir dönem daha bu göreve devam kararı aldık. Üyelerimiz bizleri bu koltuğu layık gördüğü sürece TATSO Başkanı olarak daha sonrasında ise bir Tatvan sevdalısı, bir Bitlis sevdalısı ve en önemlisi bir memleket sevdalısı olarak her zaman hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim burada tek bir gayemiz var, oda hizmettir, hizmet dışında başka hiçbir gayemiz yoktur, olmaz da zaten. Son bir dönemdir yaptığımız sayısızca proje ve iş ortadadır. Üyelerimiz oy verirken sadece vizyona baksınlar, çünkü vizyon her şeyin başadır. Bu anlamda bizim kazanmak yada kaybetmek gibi bir kaygımız yok, seçmenlerimiz neye karar veriyorsa bizler buna her zaman saygı gösteririz. Çünkü onların verdiği karar her zaman en doğru karardır.”dedi.

En büyük temennisinin seçimlerin dedikodu ve iftiralardan uzak kardeşlik çerçevesinde geçmesi olduğuna vurgu yapan Oda Başkanımız Sayın Bilal Adabağ, bazı gruplarca sık sık dillendirilen konularla ilgili olarak ise, “Bazı kesimlerden sık sık il dışında olduğum ve koltuğumda oturmadığım yönünde kötü niyetli eleştiriler. Bunları doğru bulmuyorum. Çünkü ben sadece koltukta oturmak için bu göreve talip olmadım. Bir oda başkanının görevi neyse, ne yapması ve nasıl davranması gerekiyorsa o şekilde davranmaya özen gösteriyorum. Yönetim olarak yapmış olduğumuz hemen hemen tüm toplantılara katılarak çalışma arkadaşlarımızla memleketimiz için neler yapabileceğimizi sık sık istişare ediyoruz. Bizler bir insanın eksiliklerini saymak yerine önce kendi eksikliklerimizi ve hatalarımızı önümüze koymamız gerekiyor. Bir dönem boyunca bizler bir hata yapmışsak yönetim olarak bu hepimizin hatasıdır ve yine aynı şekilde bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır. Dolayısıyla başarı da başarısızlıkta ekip işidir, tek kişiye mal edilemez.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle; ekip arkadaşlarımızla, iki dönemdir özveri ile yürüttüğümüz, Tatvan Ticaret ve sanayi odası vazifesini yakın zamanda tamamlamış bulunacağız. Öncelikle beraber yol yürüdüğümüz tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Tüm arkadaşlarım büyük emek verdiler ekip olmanın zevkiye sürekli destek oldular. Arkadaşlarımızla istişarelerimiz sonucunda , bu yolculuğa tekrardan üyelerimizin uygun görmesi halinde devam etme kararı almış bulunmaktayız. Birinci dönem seçimle, ikinci seçimde üyelerimizin büyük teveccühü ile rakipsiz bir seçim süreci yaşadık. Ve nihayet bir dönemde tamamlanıp ömrümüzden eksildi.

Bu süreçte daha iyi hizmet vereceğini düşünüp bu yarışta bizde varız diyen ekip arkadaşlarımız oldu. Ve nasipse bu seçimde iki ekip olarak seçmenimizin huzurunda olacağız. Taktir üyelerimizindir. Sonuç ne olursa olsun, Tatvan kazansın diyoruz. Memleketimize yapacağımız her hizmette beni maddi manevi yalnız bırakmayan Adabağ aileme, beraber STK görevi yürüttüğümüz tüm ekip arkadaşlarıma, memleket kazansın, bizim yerimize başka arkadaşları alabilirsiniz diyerek yerlerini başka arkadaşlara bırakan, tüm takım arkadaşlarıma ve en önemlisi bize güvenip oy veren, tüm üyelerimize sonsuz teşekkür ederiz. Yenilenen kadromuzla tekrardan siz değerli üyelerimizin huzuruna 7 Nisan tarihinde nasip olursa çıkacağız. Bu vazifeye tekrardan layık görülür isek gene aynı şevkle çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu seçimde hizmet için çıkan diğer gurup arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Memlekete hayırlara vesile kılmasını diliyorum. Bu anlamda da tüm seçmenlerimizin önce dualarını sonrasında ise desteklerini talep ediyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah hayırlısı neyse bizlere onu nasip etsin diyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.” Diye konuştu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatso-baskani-bilal-adabag-basin-toplantisi-duzenledi-11247.html