Sizin için varız projesiyle Gezen Sinema Güroymak´ta

Kategori: Güroymak - Tarih: 1 Kasım 2019 15:59
Sizin için varız projesiyle Gezen Sinema Güroymak´ta

Güroymak Kaymakamlığının “Sizin için varız Projesi” kapsamında Gezen Sinema Ekibi öğrencileri ile buluştu.

Güroymak Kaymakamlığının “Sizin için varız Projesi” kapsamında ilçeye getirilen Gezici Sinema tırı öğrencilere gösterim yaptı. İlçe merkez Ortaokul, İlkokul, Anasınıfı, Lise öğrencileri ve 15 Köy Okulu öğrencileri sinema gösterimi için gezici sinemaya katılan öğrenciler memnuniyetlerini ifade ettiler.

Kaymakamlığın desteğiyle 15 Köy Okulu Öğrencileri Sinema İzletmek için Servislerle İlçe Merkezine taşındı.

İlçe Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak Gezen Sinema Tır Kamyonunu ziyaret ederek öğrencilerin heyecanlarına ortak oldular.

Kaymakam Sancaktutar, “Güroymak ilçesinde sinemaya gidemeyen çocuklarımız için Kaymakamlığımızın “Sizin için varız Projesi” kapsamında Öğrenciler “Mobil Sinema” tırında ilk kez beyaz perdeyle buluşturduk. Kaymakamlığımızın desteğiyle İlçemize getirdiğimiz sinema tırında öğrenciler için sinema gösterimleri düzenlendi. Proje kapsamında, mobil tırın içerisinde kurulan sinema salonuna gruplar halinde gelen öğrenciler, ilk kez beyaz perdeye yansıtılan filmlerle sinema ile tanışmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadılar. Kaymakamlığımızın desteğiyle 2 günde toplam 6.500 Öğrencimiz ilk defa sinema izlemiş oldu. Kaymakam Sancaktutar, Çocukların sinema ile tanışması, genel kültürlerini artıracağı gibi hayal güçlerini de geliştirir. Sinema ile çocuklar dünya kültürleri ile tanışıp, birçok görüş ve bakış açısı olduğunun bilincine varırlar" dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/sizin-icin-variz-projesiyle-gezen-sinema-guroymak-ta-13130.html